HERNE – OCMW bedankt zijn vrijwilligers

C21

HERNE – OCMW bedankt zijn vrijwilligers

Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___12_
OCMW bedankt zijn vrijwilligers Foto's © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___10_
De Mindermobielencentrale - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___9_
Het zorgnetwerk - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___8_
Vrijwilligers dorpsrestaurant - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___6_
Het omkaderend personeel van het OCMW - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___1_
Marie-Louise Devriese: mindermobielenchauffeur van het eerste uur - © Deschuyffeleer
 
Ontvangst_vrijwilligers_ocmw_herne_gdg___2_
Een leuk presentje - © Deschuyffeleer
 

De OCMW-leiding nodigde de vrijwilligers van de mindermobielencentrale, het zorgnetwerk en het dorpsrestaurant uit op een ontvangst om hen te bedanken voor hun inzet voor de medemens. Zij werden allen op de ‘dag van de vrijwilliger’ bedacht met een etentje en een leuk presentje.

Voorzitter Carina Ricour prees het werk van de vrijwilligers. “Een goede samenwerking tussen vrijwilligers, verenigingen, professionelen en overheid leidt altijd en onvermijdelijk naar goede resultaten” gaf zij het gezelschap mee. Met enige trots wist zij ook te vertellen dat in de schoot van het Openbaar Centrum ‘samenwerking’ het absolute sleutelwoord vormt dat aan de basis ligt van het steeds grotere succes.
 
Zo is de mindermobielencentrale met steeds dezelfde negen chauffeurs  goed voor het vervoer van 110 leden. Samen reden zij 25.000 km verdeeld over een 400-tal ritten. Wel benadrukte  voorzitter Carina Ricour dat, gezien de aanhoudende stijging van de vraag naar nog meer vervoer en de groeiende leeftijd van sommige chauffeurs, een paar nieuwe vrijwillige krachten met open armen zouden ontvangen worden. “De nieuwe uurregeling en het schrappen van ritten bij De Lijn vertalen zich in een belangrijke stijging van het aantal aanvragen voor vervoer. Het zijn de uithoeken van onze gemeente die er dan ook het meeste last van ondervinden”.
 
De zes vrijwilligers van het zorgennetwerk namen dit jaar 60 kommerpersonen onder hun vleugels en maakten zo samen tijd voor een 200-tal bezoeken. Ook zij ervaren een enorme erkentelijkheid van de bezochte personen voor wie een gewone babbel een welgekomen verpozing betekent in hun relatief eenzaam bestaan.
 
Nieuw opgericht dit jaar is het dorpsrestaurant. In samenwerking met het woonzorgcentrum St-Felix biedt het de senioren de mogelijkheid iedere dinsdag te genieten van een gezamenlijke, gezonde warme maaltijd aan een democratische prijs. Ook hier boden 4 vrijwilligers zich aan om te helpen zodat de ontvangst en de bediening van de tafelgenoten vlot kunnen verlopen.
 
Een woord van dank van de voorzitter ging ook naar de projectleiders en het voltallig OCMW-personeel voor de succesrijke omkadering en doeltreffende steun bij dit alles.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief