HERNE – Nieuwe klepelmaaier in dienst

C21 Css

HERNE – Nieuwe klepelmaaier in dienst

Gdtollembeek_klepelmaaier_herne
 
Gdtollembeek_klepelmaaier_herne__1_
 
Gdtollembeek_klepelmaaier_herne__5_
 
De technische dienst van het gemeentebestuur van Herne nam zo pas een nieuwe klepelmaaier in dienst. Met deze aankoop is een bedrag van 47 311 euro gemoeid.
 
Een klepelmaaier is een maaiwerktuig dat, bevestigd aan een tractor en met behulp van ronddraaiende messen of klepels de begroeiing van bermen en taluds verwijdert. Herne telt om en bij de 125 km gemeentewegen die in die zin voor de veiligheid dienen onderhouden te worden à rato van 2 of 3 keer per jaar. Hiertoe zijn een capaciteit van twee combinaties van tractor en machine en  twee voltijdse werknemers nodig.
 
Het nieuwe werktuig bediend door Serge Bellemans,  werd aangekocht bij het plaatselijke Agri Parc aan de Edingsesteenweg. De oude maaier telde meer dan 12 000 diensturen en was dringend aan vervanging toe. De leefbaarheid van het nieuwe toestel wordt ingeschat op minstens10 jaar. Klepelmaaiers krijgen tijdens hun werking overigens heel wat te lijden van zwerfvuil en voornamelijk steengruis.

Op korte termijn denkt het gemeentebestuur er aan om ook een wegmarkeringsmachine en een zitmaaier voor de voetbalvelden, de kerkhoven en de speelpleinen aan te kopen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 29 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022

archief