Rotary HERNE-Markvallei trakteert voor Kerst

C21

Rotary HERNE-Markvallei trakteert voor Kerst

Resto_du_coeur_rotary_2012___14_
In haar clublokaal De Egelantier nodigde Rotaryclub Herne-Markvallei al voor de tiendekeer op rij minderbedeelden uit op haar jaarlijks Resto du Coeur - Foto's © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_rotary_2012___6_
© Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_rotary_2012___7_
De 9-jarige Bradley Eleyi samen op de foto met Marc Bosmans, voorzitter van de Rotaryclub Herne-Markvallei - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_rotary_2012___10_
Het dessertenbuffet wordt nog steeds door de leden, al dan niet met de hulp van hun partners, aangeleverd - © Deschuyffeleer
 
Resto_du_coeur_rotary_2012___1_
© Deschuyffeleer
 

Ook in Herne ging de 'internationale dag van de solidariteit' niet onopgemerkt voorbij. In haar clublokaal De Egelantier nodigde Rotaryclub Herne-Markvallei al voor de tiendekeer op rij minderbedeelden uit op haar jaarlijks Resto du Coeur. De genodigden kregen niet alleen een voortreffelijk kerstdiner aangeboden. Zij werden eveneens bedacht met een kleine attentie. Maar vooral werden zij ook getrakteerd op een flinke portie gezelligheid, warmte en sympathie.

“De feestdagen zijn voor onze serviceclub een uitgelezen periode om zij die het in onze maatschappij wat moeilijker hebben en die misschien geen kerstvreugde beleven ten dienste te staan. Ons jaarlijks kerstdiner viseert dan ook heel speciaal éénieder die zich eenzaam of uitgesloten voelt tijdens de feestdagen en hunkert naar wat aandacht en genegenheid”, zegt voorzitter Marc Bosmans.
 
Via de OCMW’s van Bever, Herne en Pepingen werden vooral alleenstaanden die in deze feestperiode niet of weinig kunnen terugvallen op familie of vrienden aangesproken. “En zo zijn er een zestigtal aangeschrevenen ingegaan op onze uitnodiging”, aldus de voorzitter.
 
Aanvankelijk waren het de Rotary-clubleden die zelf instonden voor zowel het bereiden als het bedienen van het feestmaal. De laatste jaren werd dit dienstbetoon echter gedeeltelijk overgelaten aan het personeel van De Egelantier. Alleen het dessertenbuffet wordt nog door de leden, al dan niet met de hulp van hun partners, aangeleverd. “Het moet gezegd, het diner was voortreffelijk maar het toetjesbuffet was echt uitmuntend”, verkneukelde een deelneemster zich in de bijzonder gezellige avond.
 
Na het feestgebeuren kreeg iedere deelnemer nog een paar Primo-appelen toegestopt. Voorzitter Bosmans: “Onze actie Primo-appelen loopt nog tot en met maart. Wie via de Rotary Herne-Markevallei 4,5 kg Primo-appelen bestelt,  betaalt 10 euro. Met de opbrengst van de actie wil de club haar overige sociale projecten zoals De Okkernoot, MPI Levensvreugde, BIJEVA en nog tal van andere  verder blijven steunen”.  
 
Wie meer info wenst over de actie Primo-appelen kan terecht
op www.rotaryherne.be,   lebacq.guy@telenet.be   of op 0477/30 02 53.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief