HERNE – Veel nieuwkomers in gemeenteraad

C21

HERNE – Veel nieuwkomers in gemeenteraad

Gemeenteraad_jan_2013
Installatievergadering nieuwe gemeenteraad januari 2013-december 2018 - Voor De CD&V: Poelaert Kris (3102), Vandenneucker Lieven (875), Ricour Carina (869), Devriese Marie-Louise (721), Snoeks Lieven (689), De Vos Patrick (646), Degroote Kris (605), Van Den Broeck Lieven (566), Dero Sandra (523), Cornet Jordi (433), Desmet Annelies (421), Schoukens Michaël (391), Debock Paulette (378), Eeckhoudt Eric (353), Thiebaut Hilde (347) en Van Hende Vanessa (322). Voor de Open-Vld: Deblander Thierry (274)- © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_gemeenteraad_jan_2013
Samenstelling gemeenteraad Herne - © Deschuyffeleer
 
Img_0136
Voorzitter van de gemeenteraad wordt Kris Degroote - © Deschuyffeleer
 
Img_0145
Eedaflegging van de gemeenteraadsleden " Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen" - © Deschuyffeleer
 
Img_0127
Voor de eerst keer de aanwezigheidslijst ondertekenen - © Deschuyffeleer
 
Img_0167
Burgemeester en schepenen Herne - © Deschuyffeleer
 

Met een zeer comfortabele meerderheid van 16 op 17 zetels en met een vrij fel gewijzigd bestuurscollege treedt burgemeester Kris Poelaert de nieuwe legislatuur in de gemeenteraad binnen.

Met verzekeringsmakelaar Lieven Snoeks en cafébaas Patrick Devos als nieuwe schepenen en de tot eerste schepen gepromoveerde Lieven Vandenneucker ondergaat het nieuwe college wel een flinke gedaantewisseling. De twee vrouwelijke schepenen met OCMW-voorzitter Carina Ricour en Marie-Mouise Devriese behouden hun mandaten. Voorzitter van de gemeenteraad wordt Kris Degroote, de huidige bestuurder van het succesrijke Diensten Service Herne. Hilde Thibaut behoudt haar zitje in de raad.

De fel verjongde CD&V-lijst van de burgemeester brengt ook heel wat jong en nieuw bloed in de raad met Lieven Van Den Broeck, Sandra Dero, Annelies Desmet, Michaël Schoukens, Paulette Debock, Eric Eeckhoudt, Vanessa Van Hende en Jordi Cornet. Met zijn 26 jaar is Jordi het jongste gemeenteraadslid.
 
Het is Open Vld-er Thierry Deblander die de komende 6 jaren in zijn ééntje in de oppositie mag optornen tegen de haast volledig volstrekte meerderheidslijst van de burgemeester. Burgemeester Kris Poelaert gaf evenwel eerder al te kennen ook de andere partijen die zich bij de verkiezingen kandidaat stelden doch geen verkozenen wisten binnen te rijgen geregeld te zullen uitnodigen voor overleg.
 
Om de installatievergadering af te ronden werden ook de 9 verkozen van de raad voor maatschappelijk welzijn verkozen. In alfabetische volgorde werden het : Wini Caers, An Deleye, Franz-Josef Hegemann, Annie Meulenijser, Ronny Noynaert, Carina Ricour, Marc Vanaudenhove, Sonja Van Den Bossche en Arlette Vierendeels. De installatievergadering van de OCMW-raad is voorzien op maandag 7 januari om 20u.
 
Ten slotte zijn het de gemeenteraadsleden Hilde Thiebaut, Eric Eeckhoudt en Paulette Debock die Herne zullen vertegenwoordigen in de raad van politiezone Pajottenland.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief