HERNE – Meerderheid wil democratisch gecontroleerd worden

C21

HERNE – Meerderheid wil democratisch gecontroleerd worden

Burgemeester_kris_poelaert_gdg_
Burgemeester Kris Poelaert

Burgemeester Kris Poelaert en zijn nieuwe bestuursploeg hebben N-VA en sp.a een zitje aangeboden in de nieuwe OCMW-raad. Dat is gebleken tijdens de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad. Nochtans wisten beide partijen bij de verkiezingen geen enkele zetel in de gemeenteraad in de wacht te slepen.

Met zijn aanbod wil het nieuw college naar de politieke tegenstrevers een daad van vertrouwen stellen gestoeld op respect voor alle partijen en haar kandidaten. In de nieuwe gemeenteraad telt de CD&V-ploeg een haast génante verpletterende meerderheid van 16 zitjes tegenover slechts 1 zetel voor de Open Vld-oppositie. Zowel N-VA als sp.a werden door de kiezers immers zonder enige verkozene terug naar af gestuurd. In de OCMW-raad krijgen Franz-Josef Hegemann voor N-VA en Annie Meulenijser voor sp.a nu door de goodwill van de meerderheid toch een zitje.
 
“Ook binnen een aantal andere raden zijn nog enkele mandaten te verdelen waarin we zeker ook de Open Vld willen betrekken”, gaf burgemeester Kris Poelaert aan. “Alhoewel wij voldoende kritisch zijn voor onszelf, willen wij zo in alle organen toch ook een democratische controle opzetten. Anders gezegd betekent dit deuren durven openen en zeggen dat Herne open en transparant bestuurd wordt”.
 
Samenwerken
Het voornaamste doel van de nieuwe bewindsploeg is voor Kris Poelaert samenwerken. “Eénieder die meent een bijdrage te kunnen leveren tot een beter Herne is hiertoe welkom. Door een aantal van onze rechtmatige mandaten te verdelen bewijzen wij overigens al dat dit geen loze woorden zijn”, aldus nog de burgemeester, die overigens al aan zijn derde ambtstermijn is begonnen.
 
Het nieuw bestuursteam werkt inmiddels ook aan een beleidsplan voor de toekomst. “Een beleidsplan met mooie ideeën die we graag mettertijd willen laten uitkristalliseren tot werkelijkheid”, verwoordde Kris Poelaert de toekomstvisie voor het Groene Kwadrant.“Op basis van onze kleinschaligheid en verbondenheid kunnen wij Herne beter maken. Het wordt dan ook een proces waarin we durven loslaten wat we hebben, waarin we durven afbreken en opnieuw opbouwen. Hierbij zullen wij ons wel kritisch moeten opstellen en keuzes maken”.
 
“Wij rekenen er op dat onze daden bijdragen tot een Herne, die over gans Vlaanderen bewijst dat politiek een basis van vertrouwen kan zijn. Waarin bestuurd wordt met respect, zorg en eer voor de inwoners”, luidde de slotboodschap van de burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief