HERNE – OCMW-raad geïnstalleerd

C21

HERNE – OCMW-raad geïnstalleerd

Ocmw_raad_herne
De voltallige OCMW-raad met voorzitter Carina Ricour - Foto ingezonden
 
Eedaflegging_ocmw-raad_herne_2013
Eedaflegging Carina Ricour CD&V (voorzitter), Franz-Josef Hegemann N-VA en Annie Meulenijser sp.a - Foto ingezonden
 

Ook de komende zes jaar blijft Carina Ricour aan als voorzitter van het OCMW. Dat besliste de nieuw geïnstalleerde OCMW-raad. In de raad stelt de absolute CD&V-meerderheid wel 2 zitjes ter beschikking van de sp.a en van de N-VA, die er beide niet in slaagden bij de gemeenteraadsverkiezingen een zetel in de wacht te slepen.

De CD&V stuurt, naast de bevestigde voorzitter Carina Ricour, ook Wini Caers, An Deleye, Ronny Noynaert, Marc Vanaudenhove, Sonja Van Den Bossche en Arlette Vierendeels naar de raad. Zowel sp.a als N-VA gingen in op het aanbod van de meerderheid en droppen dan weer respectievelijk Annie Meulenijser en Franz-Josef Hegemann in de raad.
 
Voorzitter Carina Ricour gaf alleszins aan te hopen ook over de partijgrenzen heen te kunnen komen tot een vruchtbare samenwerking. “Vergeet niet, collega’s, dat wij allen ten dienste staan van anderen, niet van onszelf!”, klonk het vastberaden.
 
Met de aanwezigheid van twee raadsleden buiten de CD&V in de OCMW-raad wil de meerderheidsploeg van burgemeester Kris Poelaert een daad van vertrouwen en van transparantie naar de burger toe stellen.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief