HERNE - VELT-cursus moestuinieren volgeboekt

C21

HERNE - VELT-cursus moestuinieren volgeboekt

Img_0324__1440_x_960_
Samen met de lesgever Herman De Waele toonden ook de mede-organisatoren Gerd Van der Bist, Leen Van de Weeghe en Jan Tondeurs zich dan ook uitermate tevreden met de opkomst Foto's © Deschuyffeleer
 
Img_0331
Tijdens de eerste les liet Herman De Waele de deelnemers in eerste instantie kennismaken met de algemeenheden over het ecologisch en biologisch tuinieren in de moestuin © Deschuyffeleer
 
Img_0332
© Deschuyffeleer
 
Img_0327
© Deschuyffeleer
 

De belangstelling voor de cursus moestuinieren die de gemeente Herne in samenwerking met de Vereniging Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) - afdeling Gooik in het Dominicanessenklooster organiseert is bijzonder groot. Voor de 5-delige lessenreeks tekenden 62 belangstellenden in, meteen het maximum aantal deelnemers dat kon aanvaard worden. 

Tijdens de eerste les liet Herman De Waele de deelnemers in eerste instantie kennismaken met de algemeenheden over het ecologisch en biologisch tuinieren in de moestuin. Rond de leerpunten zoals waarom bio-tuinieren, hoe er aan beginnen, de bodembewerking, de aanpassing van de zuurtegraad, de bodembemesting, het composteren en de houthakseling wist de lesgever met een enorm enthousiasme en een flinke gedrevenheid telkens het hoe, het wat, het waar en het waarom piekfijn aan te leveren. Zijn jarenlange ervaring, de enorme bij elkaar geharkte kennis over alles wat van ver of van nabij te maken heeft met tuinieren en zijn gebruik van moderne computertechnologieën maken van Herman De Waele alleszins een uitstekende lesgever. 

Samen met de lesgever toonden ook de mede-organisatoren Gerd Van der Bist, Leen Van de Weghe en Jan Tondeurs zich dan ook uitermate tevreden met de opkomst.

Voor wie er in Herne niet bij kon zijn wordt verwezen naar Velt Groot Halle die ook met een dergelijke cursus uitpakt vanaf donderdag 24 januari op de compostsite aan de Felix Roggemanskaai te Buizingen en in het jeugdcentrum Joepie aan de Brouwerijstraat in Halle. Velt Groot Halle is te bereiken op 02/356 22 83 of via mail naar info.groot-halle@velt.be .

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2013
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 sep 2022

archief