HERNE - Roel Reigel wint cyclocross in eigen achtertuin

C21

HERNE - Roel Reigel wint cyclocross in eigen achtertuin

Dsc02595
Een heuvelachtig terrein, echt winterweer met een laagje sneeuw en een ruim deelnemersveld maakten van de recreatieve cyclocross in de buurt van het Hof ter Hagen in de Hondsbergstraat in Herfelingen een zoveelste voltreffer op het palmares van de Wielervrienden Zennevallei - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc02586
Wim Blaton, Roel Reigel, Wouter Decleer, Andy Annendyck en Bram Gettemans van het Terheyde Running Team - © Deschuyffeleer
 
Dsc02588
Voor organisator en teamverantwoordelijke Wim Blaton was de cross meteen ook de ideale gelegenheid om Roel Reigel, een nieuwkomer in de club, een riem onder het hart te steken en als nieuw teamlid voor te stellen - © Deschuyffeleer
 
Dsc02591
© Deschuyffeleer
 
Dsc02606
Met de organisatie waren De Wielervrienden Zennevallei, kort WVZ, reeds aan hun 10de organisatie van het seizoen toe - © Deschuyffeleer
 
Dsc02607
© Deschuyffeleer
 
Dsc02610
Na de eerst ronde al pech voor Roel Reigel - © Deschuyffeleer
 
Dsc02609
Een trio met op kop Laurent Chevalier - © Dechuyffeleer
 

Een heuvelachtig terrein, echt winterweer met een laagje sneeuw en een ruim deelnemersveld maakten van de recreatieve cyclocross in de buurt van het Hof ter Hagen in de Hondsbergstraat in Herfelingen een zoveelste voltreffer op het palmares van de Wielervrienden Zennevallei.

Het juweel van een parcours was volledig uitgestippeld in een groot stuk weiland in één van de mooiste buurten van het Groene Kwadrant. Voor de talrijke toeschouwers was het dan ook een lust voor het oog. Zij hadden steeds een volledig panoramisch zicht over van het verloop van de rit.
Met de organisatie waren De Wielervrienden Zennevallei, kort WVZ,  reeds aan hun 10de organisatie van het seizoen toe. De vriendenkring organiseert recreatieve veldritten voor MTB-ers en cyclocrossers waarbij het plezier maken bovenaan de lijst met doelstellingen staat. Een regelmatigheidscriterium beloont daarbij de trouwste deelnemers, waaronder ook enkele oudgedienden uit het wielrennen, die zo nu al het nieuw wegseizoen voorbereiden.
Voor organisator en teamverantwoordelijke Wim Blaton was de cross meteen ook de ideale gelegenheid om Roel Reigel, een nieuwkomer in de club, een riem onder het hart te steken en als nieuw teamlid voor te stellen. Voor het seizoen 2013 werd het Terheyde Cycling Team overigens uitgebreid met 6 nieuwkomers en gaat zo van 9 naar 15 renners. Met Andy Annendyck, voormalig Brabants Kampioen in de hoogste categorie van de VWF en nieuwkomer Roel Reigel telt het team in de geel-zwarte uitrusting voortaan dan ook twee renners uit Herne.
Roel Reigel legde zich pas vorig seizoen toe op het competitieve wielrennen en komt uit de cross- en MTB-wereld. Daar schreef hij al verschillende overwinningen op zijn naam. Naast Roel Reigel, Andy Annendyck en teamvoorzitter Blaton verdedigen ook nog Andy Burggraeve, Wauter De Cleer, Johan De Roeck, Joeri Desomer, Kevin Du Ville, Davy Duchau, Koen Lintermans, Bjorn en Yorck Lison, Frank en Peter Van Haverbeek en Yvan Van Imschoot de kleuren van het Terheyde Cycling Team.
Dat Terheyde Cycling Team met Roel Reigel alvast goed zit bewijst de daguitslag. In de reeks A wist Roel, zij het nipt, de overwinning weg te kapen voor Stijn De Man en Lorenzo Vernou. Deze heerschappen bezetten respectievelijk de 1ste en de 4de plaats in het voorlopig klassement. Met zijn dagoverwinning doet Roel meteen ook zijn entrée in de top-10.
In de B-reeks was het de eerstgeklasseerde Wim Feyaerts die het haalde voor respectievelijk Bart De Wever en Wim Tollenaere. Aan de inschrijvingstafel boden zich ook 3 dames aan. Alle drie reden zij het vrij zwaar parcours uit. Eén werd Cynthia Meert, de tweede plaats ging naar Dagmar De Jonghe en de nummer 3 werd de 50-jarige Renate Gysel uit Baulers bij Nijvel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleeer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief