HERNE – Met de Damiaanactie naar Congo

C21

HERNE – Met de Damiaanactie naar Congo

Met_damiaan_naar_congo_1_
Met de Damiaanactie naar Congo - © Deschuyffeleer
 

Nu Herne dit jaar werd uitgeroepen tot Damiaanactiedorp wordt, naast de bijzondere acties in en vanuit het dorp, ook een heuse inleefreis naar Congo op het getouw gezet. Belangstellenden om deze unieke reis alsnog mee te maken dienen er dan ook als de kippen bij te zijn hun kandidatuur in te dienen. Als alles volgens plan verloopt gaat de reis al door in de Paasvakantie. Het aantal beschikbare plaatsen is wel vrij strikt beperkt.

Kernfiguur in het hele gebeuren is Sarah Copriau, de gemeentelijke cultuurambtenaar. Zij vertoefde reeds enkele keren in Congo om het wel en wee mee te maken van een bouwkamp.  De reis in Congo verloopt evenwel onder de hoede van de Damiaanactie aldaar.
 
Kinshasa
“De inleefreis is echt een unieke kans om een beeld te krijgen van Congo en dan vooral van de omgeving van de hoofdstad Kinshasa”, geeft een enthousiaste Sarah Copriau de aftrap voor haar uitdagend verhaal. “Gelet op de moeilijke politieke en onstabiele toestand in Congo is daarheen reizen niet zo evident. De reis is dan ook enkel weggelegd voor mensen met zin voor avontuur, flexibiliteit en sociaal engagement”.
 
De reis staat, hoe kan het ook anders, in hoofdzaak in het teken van de activiteiten van de Damiaanactie in Congo. Toch vallen er ook nog andere zaken te beleven. “De deelnemers worden alleszins ook ondergedompeld in het ritme, de muziek, de humor en de hartelijkheid van de Congolese bevolking”, zegt de Hernse cultuurbediende. “En verder kan er ook genoten worden van de prachtige Congolese natuur met bezoeken aan de tropische Jardin Botanique, waar je de bomen nog hoort groeien, het Bonobopark met zijn onvergetelijke natuurcreaties, de uitzonderlijk mooie valleien van Kimbondo en de spectaculaire Zongo-watervallen van wel 80m hoog”.
 
Kennismaken met de werken, de noden en de hulpverlening van de Damiaanactie in Kinshasa neemt eveneens een flinke hap in van het beklijvende programma. “Zo bezoeken wij een groot pediatrisch centrum en een aantal Centres de Santé waar de Damiaanactie voor elk mensenleven vecht”, geeft Sarah Copriau nog graag mee.
 
Comfortabel basislogement
In principe gaat de reis door van 5 tot 13 april. Deze data kunnen nog licht afwijken in functie van de vluchtschema’s van de rechtstreekse vluchten van SN Brussels Airlines. De deelnemers dienen een budget te voorzien van een kleine 2.000 euro waarin alle transport, logement, omkadering en begeleiding ter plaatse evenals alle nodige vaccinaties, vliegtuigtickets en visum inbegrepen zijn. “In Kinshasa wacht de deelnemers overigens een comfortabel basislogement waar in alle veiligheid kan overnacht worden en geproefd van de lekkere Congolese keuken met de heerlijke Bananes Plantins”, stelt Sarah de liefhebbers gerust.
 
Mensen die het voelen kriebelen om de inleefreis mee te maken kunnen steeds voor meer informatie terecht bij sarah.copriau@herne.be . Voor de ingeschreven deelnemers volgt er alleszins ook nog een info-avond waarop de verdere detailregeling uitgebreid aan bod zal komen. De inschrijvingen worden afgesloten op 25 januari. Sarah Copriau bekommert zich overigens ook over alle administratieve formaliteiten.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief