HERNE – Eerste bloedinzameling van het jaar

C21

HERNE – Eerste bloedinzameling van het jaar

Bloedgevers_herne_jan_2013__8_
Herne: eerste bloedinzameling van het jaar - Het bestuur met voorzitter Etienne Van Schandevijl - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne_jan_2013__1_
Eerste bloedinzameling van het jaar in Herne - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne_jan_2013__3_
Eerste bloedinzameling van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne_jan_2013__4_
Herne: eerste bloedinzameling van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne_jan_2013__5_
Herne: eerste bloedinzameling van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne_jan_2013__7_
Herne: eerste bloedinzameling van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_herne_jan_2013__6_
Herne: eerste bloedinzameling van het jaar - © Deschuyffeleer
 
Dsc02697
Herne: eerste bloedinzameling van het jaar - © Deschuyffeleer
 

De Vriendenkring der Vrijwillige Bloedgevers van de afdeling Herne van het Rode Kruis mocht op haar eerste bloedinzameling van het jaar toch nog meer dan 100 bloedgevers ontvangen. Volgens voorzitter Etienne Van Schandevijl is dit “gezien de omstandigheden toch nog een behoorlijk aantal”.

De afdeling Herne was vorig jaar goed voor 441 donaties en 16 nieuwe donoren. “Net zoals in de buurgemeenten is er ook in Herne een algemene terugloop van het aantal bloedgiften”, maakt de voorzitter zich bezorgd. “Langs de ene kant zijn er de alsmaar strengere eisen op medisch vlak, de maandenlange uitsluiting van donoren die reisden naar exotische oorden, de afschaffing van de vrije dag voor de ambtenaren, de lange wachttijden na het plaatsen van een tatoeage of piercing of een wijziging van partner en tenslotte ook nog een ganse resem andere vergezochte regeltjes”.
“Aan de andere kant verloopt ook de samenwerking met de diensten van het bloedtransfusiecentrum in het verre Leuven niet langer gestroomlijnd. Dit alles maakt dat én donoren afhaken én bestuursleden van landelijke afdelingen zoals de onze zich tot op zekere hoogte minder gemotiveerd opstellen. Ik zie de toekomst van de bloedgeversverenigingen in het Pajottenland dan ook niet rooskleurig in”, aldus Etienne van Schandevijl.
Om het tij toch nog te doen keren maakt het bestuur werk van het aantrekkelijker maken van de geschenkenstand. Zo werd voor de eerste bloedinzameling van het jaar iedere bloeddonor dan ook al voorzien van enkele mooi-ogende en lekkere pralines.
“Tijdens ons jaarlijks banket werd ook opnieuw de oproep gedaan om de mond-aan-mond reclame voor het aanbrengen van nieuwe donoren ten volle te benutten”, geeft de voorzitter nog graag mee. “Zo werden de aanwezigen met nadruk verzocht vrienden, buren, familieleden, kennissen en sportmakkers er van te overtuigen dat bloedgeven zeker geen afbreuk doet aan de fysieke prestaties en dat een gezond lichaam zo’n klein prikje beslist zonder enig risico overleeft”.
De eerstvolgende bloedafname gaat door op donderdag 25 april in de refter van de school van het Gemeenschapsonderwijs aan de Grotestraat.
Nieuwe kandidaat-bloedgevers zijn voor nadere informatie steeds welkom bij voorzitter Etienne Van Schandevijl (02/395 50 31).  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief