HERNE – Gemeente en OCMW bedanken medewerkers

C21

HERNE – Gemeente en OCMW bedanken medewerkers

Nieuwjaarsontvangst_spk_2013
Nu al voor de derde keer op rij organiseerden het gemeentebestuur en het OCMW gezamenlijk de Nieuwjaarsbijeenkomst voor hun medewerkers - Foto's © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_g_tepersoneel_herne_2013___10_
Ook verschillende ocmw-ersoneel en -raadsleden mochten een bijzondere attentie ontvangen - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_g_tepersoneel_herne_2013___26_
Reni Thienpondt - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_g_tepersoneel_herne_2013___27_
Patrick Somers - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_g_tepersoneel_herne_2013___24_
Annelies Desmet - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_g_tepersoneel_herne_2013___29_
Ook 25 jaar dienst - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_g_tepersoneel_herne_2013___40_
© Deschuyffeleer
 

Nu al voor de derde keer op rij organiseerden het gemeentebestuur en het OCMW gezamenlijk de Nieuwjaarsbijeenkomst voor hun medewerkers in de gemeentelijke feestzaal  in St-Pieters-Kapelle. Zowel burgemeester Kris Poelaert als OCMW-voorzitter Carina Ricour en gemeentesecretaris An Naert hadden niet alleen woorden van lof voor hun medewerkers. Zij waagden eveneens een blik in de toekomst waarbij ook in Herne, zoals elders trouwens,  financiële soberheid zich opdringt.

Beste plaats om te wonen
Burgemeester Kris Poelaert gaat steevast het komende jaar en meteen ook de 6 komende nieuwe legislatuurjaren ambitieus tegemoet. Samen met de gebundelde krachten van het voltallig personeel wil hij het bewijs leveren dat Herne de “beste plaats is om te wonen”.
 
Al even traditiegetrouw bij de nieuwjaarsbijeenkomst is de huldiging van bepaalde personeelsleden. Zo kwamen Serge Bellemans, Michel Crispeels en Armand Vandenhole in aanmerking voor 25 jaar dienst. Voor 30 jaar dienst werd directrice Reni Thienpondt van de basisschool De Regenboog gelauwerd en voor Patrick Somers staan er al 35 jaartjes keurig naast zijn naam. Om het rijtje af te sluiten was er ook nog Lucien Van Eesbeek, die vorig jaar met pensioen ging.
 
De gemeente Herne telt nagenoeg 120 personeelsleden waarvan een groot aantal met een deeltijdse betrekking. In de loop van vorig jaar zijn er ook een aantal werkkrachten die afscheid namen en dan ook vervangen werden. Zo werden Annelies Desmet en Heleen Lambrechts bedankt voor hun inzet. Zij  worden respectievelijk vervangen door Tomas Delange en Evelien Dedoncker. Ook mochten nogmaals de afscheidnemende mandatarissen zowel van de gemeente- als de OCMW-raad een welgemeend dankwoord in ontvangst nemen. Hun kersverse vervangers werden op hun beurt dan weer getrakteerd op een hartelijke welkom.
 
Creativiteit
An Naert legde in haar toespraak vooral de klemtoon op creativiteit. Zij riep alle medewerkers op om bijzondere aandachtig te zijn hoe grote en kleine dingen toch veranderd kunnen worden om zo de kwaliteit van de dienstverlening nog verder aan te zwengelen. “In een periode van crisis is de nood aan creativiteit overigens nog groter is dan in periode van bloei”, aldus de gemeentesecretaris.
 
“Het belangrijkste kapitaal van een bestuur is te zoeken in zijn personeel”, was een eerste  bijzondere attentie van OCMW-voorzitter Carina Ricour voor haar medewerkers. “De uitdaging zich dagdagelijks in te zetten voor de zwaksten in de maatschappij is alleszins een mooie taak maar ook bijzonder moeilijk om vol te houden”, hield zij hen ook nog voor. Het totaal engagement dat zij samen met haar team wil waarmaken verwoordde zij als: “We willen dan ook geen kabbelend beekje zijn maar wel een snelstromende rivier worden”.
 
Ook 5 OCMW-personeelsleden mochten van een bijzondere attentie genieten. Marie-Rose Dehantschutter ging met persioen. Anick Adriaenssens, Marina Segers en Rita Pannis werden gelauwerd voor 20 jaar dienst en Debora Franssen heeft er reeds 25 dienstjaren opzitten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief