HERNE – Judoka Charlotte Verckens (12) Brabants kampioen

C21

HERNE – Judoka Charlotte Verckens (12) Brabants kampioen

Charlotte_verckens_2
Judoka Charlotte Verckens (12) Brabants kampioen - Foto ingezonden
 
Charlotte_verckens_3
Judoka Charlotte Verckens (12) Brabants kampioen - Foto ingezonden.
 

In Merchtem is Charlotte Verckens, net 12 geworden, Vlaams-Brabants kampioen geworden bij de jeugd -44 kg. Het jong judotalent wist er alle wedstrijden te winnen met ippon, de hoogste score die kan gegeven worden na een wedstrijd. Het was overigens het eerste jaar dat de talentvolle judoka mocht meekampen in de categorie U15.

Door deze overwinning mag Charlotte binnenkort in Herentals meestrijden voor een podiumplaats op het Vlaams kampioenschap. Een nieuwe podiumplaats zou haar verzekeren van een ticket voor het Belgisch kampioenschap. “Maar zover zijn wij nog niet”, houdt papa Johan alsnog de boot af.
 
Charlotte staat reeds vanaf vijfde levensjaar op de tatami. En op haar achtste zette zij haar eerste stappen in competitieverband. Vorig jaar nog lukte het haar om op elk tornooi waar zij aan deelnam nooit minder te presteren dan een tweede plaats.
 
Ondanks Charlotte in Herne woont, en dan nog wel in de onmiddellijke omgeving van de plaatselijke judoclub, is zij lid van en leert zij de knepen van het vak bij de judoclub van Lennik, waar haar vader eveneens traint. Geregeld pikt zij echter ook maar al te graag een doorgedreven training mee van de club van Herne.
        
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief