HERNE – Mountainbikers in de ban van Valentijn

C21

HERNE – Mountainbikers in de ban van Valentijn

Mtb_valentijn_herne_editiepajot_gdg___11_
Ondanks de eerder ongustige weersomstandigheden van de voorbije dagen daagden toch nog ruim 300 dappere mountainbikers op voor de Valentijnstochten van fietsclub ’t Draisineken vanuit de sporthal De Hernekouter - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mtb_draisineke_herne_collage_editiepajot_gdg
Meermaals trok het parcours off-road door braakliggende maïsvelden en weilanden - © Deschuyffeleer
 
Bevoorrading_mtb_kester_editiepajot_gdg
Halverwege het parcours op het hof Van (Louis) Eeckhout in Kester Holland werden de deelnemers getrakteerd op een paar minuten rust en fel gesmaakte bevoorrading - © Deschuyffeleer
 
Mtb_valentijn_herne_editiepajot_gdg___9_
Eén van de dappere dames was Petra De Cuyper uit Lokeren die in het gezelschap van haar vriend Geert Desmet uit Denderleeuw blijgezind en bijzonder vlot het uitdagend parcours wist af te haspelen - © Deschuyffeleer
 
Mtb_valentijn_herne_editiepajot_gdg___10_
© Deschuyffeleer
 
Mtb_valentijn_herne_editiepajot_gdg___12_
© Deschuyffeleer
 
Mtb_valentijn_herne_editiepajot_gdg___8_
Het parcours, een kolfje naar de hand van de parcoursbouwer Maxime Cobbaert - © Deschuyffeleer
 

Ondanks de eerder ongustige weersomstandigheden van de voorbije dagen daagden toch nog ruim 300 dappere mountainbikers op voor de Valentijnstochten van fietsclub ’t Draisineken vanuit de sporthal De Hernekouter. De tochten, inmiddels uitgegroeid tot een klassieker in het MTB-wereldje, gelden meteen ook als seizoensopener in de streek. Nieuwbakken schepen van Sport Patrick De Vos kon bij het prille ochtendgloren overigens goeddunkend meevolgen hoe de ganse organisatie zich probleemloos op gang trok.

Gelukkig hebben de weergoden zich de dag voordien bijzonder mild getoond zodat het parcours er nog best berijdbaar bijlag. Ook tijdens de tochten zelf mochten de deelnemers rekenen op een zacht temperatuurtje, haast geen wind en een zonnetje die af en toe doorheen het wolkendek poogde te priemen. En ook enig spatje regen viel in de verste verte niet te bespeuren.  
 
Eens te meer was de organisatie een echte Pajotse parel. Het progressief parcours van de hand van Maxime Cobbaert leidde eerst naar Heikruis, Herfelingen en Kester. Na de rijkelijke bevoorrading werden via het Oetings dorpscentrum de uitdagende flanken van de Congoberg in Vollezele opgezocht. Meermaals trok het parcours off-road door braakliggende maïsvelden en weilanden. Het is overigens een kolfje naar de hand van de parcoursbouwer om ieder jaar opnieuw een nieuw parcours uit te stippelen. Flink wat deelnemers hadden na afloop dan ook een welgemeend woordje van dank en waardering voor hem in petto.
 
Niet alleen het parcours zelf was een streling voor het oog. Ook enkele bijzonder fraaie hoekjes mochten best gezien worden en toonden het Pajottenland, weliswaar in zijn wintertooi, op zijn best. Zo vielen het domein Terrijst, de afdaling op Terlinden in Herfelingen, de grot in Oetingen en de Congoberg bijzonder in de smaak bij de deelnemers, waaronder ook verrassend veel delegaties uit het Brusselse en uit Wallonië.
 
De Valentijnstochten zouden de Valentijnstochten niet zijn mochten de deelnemende dames niet bedacht worden met een bijzondere attentie. Eén van de dapperen was Petra De Cuyper uit Lokeren die in het gezelschap van haar vriend Geert Desmet uit Denderleeuw blijgezind en bijzonder vlot het uitdagend parcours wist af te haspelen. Zij blijkt alleszins bezeten te zijn van de fiets. Zo neemt zij geregeld deel aan twee MTB-tochten per weekend. En om haar conditie te onderhouden gaat zij in de week ook nog fietsen op de piste en spinnen.
 
Raphaël Chaidron (10) was de jongste deelnemer, terwijl Raymond Seghers met zijn 72 lentes de ouderdomsdeken in het gezelschap uitmaakte. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Deschuyffeleer Godelieve | 19 sep 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 15 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 14 sep 2021
Marc Colpaert | 11 sep 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 10 sep 2021

archief