HERNE – Damiaanactie stilaan op volle toeren

C21

HERNE – Damiaanactie stilaan op volle toeren

Damiaanactie_herne_opbrengst
Repro © Deschuyffeleer
 

Nu Herne dit jaar uitgeroepen werd tot Damiaandorp raakt de gemeente stilaan maar zeker meer en meer in de ban van Damiaanactie. Zo werd eind januari al actief deelgenomen aan het nationaal campagneweekend. En binnenkort wordt ook het jaarprogramma van Damiaanactiedorp Herne officieel bekend gemaakt. Maar tussendoor steken ook hier en daar al alsnog kleinschalige doch weliswaar bijzondere steuninitiatieven de kop op.

“Eigenlijk mag het campagneweekend al gezien worden als de aanloop tot de festiviteiten van het Damiaandorp”, zegt draaischijf Sarah Copriau van de kerngroep. “Dank zij de vrijwilligers die de kou trotseerden alsook de medewerking van de kerkfabrieken en de kerkgangers van Herne, Kokejane, St-Pieters-Kapelle, Herfelingen en Vollezele werd toen reeds het mooi bedrag van 2.127 euro ingezameld. Voor ons allemaal alleszins al een flinke opsteker”. De promotiecampagne focust zich overigens dit jaar op Nicaragua en specifiek op het onderzoek en de bestrijding van TBC en berglepra.
 
Ook de scholen blijven inmiddels niet bij de pakken zitten en komen nu al op de proppen met voorlopers van de officiële activiteiten. Zo pakken de kinderen van basisschool De Bloesem in Herne en St-Pieters-Kapelle nu vrijdag na hun carnavalsstoet uit met een koffiestop voor de ouders en grootouders die de kinderen komen afhalen. Naast koffie worden er ook warme chocomelk en Damiaanartikelen aangeboden. “Hier is de opbrengst integraal bestemd voor de Congoprojecten van Damiaanactie”, weet Sarah Copriau van het plaatselijk Damiaancomité het initiatief ten zeerste te waarderen.
 
De officiële voorstelling van het jaar programma van Damiaanactiedorp Herne vindt plaats op vrijdag 1 maart om 19u30 in het Bavocentrum in Herfelingen. Hierbij de Damiaanpraline worden voorgesteld. Dit alles zal overigens gebeuren in het bijzijn van de bijzonder sympathieke bekende Vlaming Niels Destadsbader, ook dit jaar trouwens peter van Damiaanactie.
 
Meer info via sarah.copriau@herne.be .    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief