HERNE – All Sales steunt ambitieuze wielerploeg

C21

HERNE – All Sales steunt ambitieuze wielerploeg

All_sales_continental_cycling_team__5_
Francesco Van Coppernolle, Danny Schets, Luc Corneilli en de mecano's Roland Hellebaut, Jo Meulant, en Raoul Staelens - © Deschuyffeleer
 
All_sales_continental_cycling_team__2_
Nieuwe continentale wielerploeg Ventilair-Steria met Francesco Van Coppernolle, Danny Schets en Luc Corneilli - © Deschuyffeleer
 
All_sales_continental_cycling_team__3_
© Deschuyffeleer
 
All_sales_continental_cycling_team__4_
© Deschuyffeleer
 
All_sales_continental_cycling_team__1_
www.allsales.be - © Deschuyffeleer
 

In Herfelingen werd in de ateliers van All Sales, het welbekend bedrijf van Luc Dedobbeleer in de wereld van promotie en reclame via bedrukkingen en borduurwerk, de laatste hand gelegd aan de belettering van de volgwagens van de nieuwe continentale wielerploeg Ventilair-Steria van algemeen coördinator Freddy Misotten. De staf van de nieuwe ploeg met onder meer co-sportdirecteur Danny Schets uit Gooik toonde zich alvast in zijn nopjes.

Alle voorbereidingen voor het nieuwe wielerseizoen zijn nu achter de rug. En dat was deze keer geen makkie voor ervaren rotten zoals drijvenden krachten Freddy en zoon Andy Misotten en co-sportdirecteur Danny Schets, het vorig seizoen nog bijzonder actief bij wielerploeg Jong Vlaanderen. Op het einde van dat seizoen offerde Topsport Vlaanderen evenwel plots zijn succesrijke jongerenploeg op voor de verdere uitbouw van zijn procontinentale ploeg Topsport Vlaanderen-La Baloise. Hierdoor riskeerden enkele beloftevolle jonge wielrenners voor de opbouw van een profcarrière uit de boot te vallen. Maar dat was buiten de waard gerekend.
 
Jeugdproject
Zo wilden vader en zoon Misotten van geen wijken weten. Met als ruggengraat de al sterke wielerploeg BCV Works uit Waregem van co-sportdirecteur Luc Corneillie en de niet te blussen resten van wielerploeg Jong Vlaanderen vonden zij opnieuw een aantal sponsors bereid de nieuwe continentale wielerploeg Ventilair-Steria uit de grond te stampen. “Ook in de nieuwe ploeg blijft de ploegleiding haar eerder succesrijk jeugdproject in het wielrennen rond opleiding en begeleiding daadwerkelijk koesteren”, zegt Danny Schets. “En dat is detectie van getalenteerde jongeren om ze nadien op te leiden, te begeleiden en te laten doorstromen. Hierbij mag niet vergeten worden dat wij in het verleden toch al een 40-tal jongeren meegeholpen hebben de poorten naar een profcarrière open te beuken”. De ploegleiding heeft overigens ook een bijzonder oog voor hogeschoolstudenten die moeilijk hun studies kunnen combineren met topwielrennen.
 
Pajotse renners
Ondanks sterke West-Vlaamse roots, ook naar de hoofdsponsors Group Ventilair en Steria IT toe, telt de nieuwe wielerploeg met Rutger Roelandts (Asse) en Joaquim Durant (Herne) toch ook een aantal beloftevolle streekrenners uit het Pajottenland in haar rangen. Het topteam in paars-witte outfit is overigens zeer evenwichtig uitgebouwd met onder meer Belgisch kampioen Timothy Dupont en wegkapitein Joeri Calleeuw in zijn rangen. De ploeg telt in totaal 18 renners, het merendeel uiteraard nog beloften, en zal aantreden zowel in de profwedstrijden als in de belangrijkste interclubs bij de beloften en elite zonder contract.
 
Na een geslaagd trainingskamp in het Spaanse Benicassim maken de teamleden zich nu stilaan op voor de eerste wegwedstrijden in eigen land zoals daar zijn Brussel-Opwijk en Kuurne-Brussel-Kuurne tijdens het openingsweekend. De verwachtingen zijn alleszins hoog gespannen.
 
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief