HERNE – Burgemeester roept NMBS ter orde

C21

HERNE – Burgemeester roept NMBS ter orde

Nmbs-dienstbetoon_flatert
Burgemeester roept NMBS ter orde - © Deschuyffeleer
 

Net zoals zijn collega Pierre Deneyer van Galmaarden heeft ook burgemeester Kris Poelaert in een brief een boze boodschap gericht aan de diensten van de NMBS voor de totaal mank lopende opvang van de treinreizigers op de lijn 123 Edingen-Geraadsbergen sinds de brand in het seinhuis in Geraadsbergen. Door die brand is nu al voorzien dat er geen treinen op de lijn zullen rijden voor 4 maart.

Sinds de brand in het seinhuis, nu al enkele dagen geleden, is de NMBS er klaarblijkelijk nog niet in geslaagd afdoend alternatief vervoer voor de reizigers van en naar de niet meer bediende stations van Moerbeke, Galmaarden, Tollembeek en Herne te voorzien. De reizigers blijven letterlijk en figuurlijk in de kou staan. Zelfs in Herne waar er alsnog een stationsgebouw bestaat blijven de deuren van de wachtzaal meestal dicht.
 
“Over de vervangbussen hangt een groot genoegen bij de reizigers”, stelt burgemeester Kris Poelaert. “Er zijn wel bussen voorzien om de 2 uur maar soms komen ze niet of zitten ze overvol of stoppen ze zelfs niet. Onze treinreizigers worden echt stiefmoederlijk behandeld en dit kan zo niet verder. Wij kunnen wel begrip opbrengen voor de toestand, maar het kan niet dat onze inwoners onregelmatig of moeilijk hun werk bereiken”.
 
Na de internationale FYRA-blunder flatert de NMBS eens te meer, weliswaar nu lokaal in het Pajottenland, met haar dienstbetoon aan de reizigers in moeilijkheden. Zelfs na enkele dagen slaagt de maatschappij er nog niet in een efficiënt vervoersalternatief aan te bieden. Toppunt was wel dat op zondagavond de bussen wel reden tot ’s avonds laat op momenten dat er normaliter geen treinen meer rijden. Allicht reden zij dan door verkeerde informatie volgens het uurschema van een gewone werkdag. Duidelijke communicatie naar de reizigers en de gemeentebesturen op de getroffen lijn meldt jammer genoeg sinds de brand afwezig en is allicht ook met krokusvakantie of op carnavalsverlof.
 
Burgemeester Kris Poelaert vraagt spoedoverleg, temeer daar toekomende week ook het scholierenvervoer terug op gang komt. Vanuit het gemeentebestuur zal alleszins mee getimmerd worden aan praktische en betrouwbare oplossingen.
 
De burgemeesters van Herne en Galmaarden roepen ook hun collega van Geraadsbergen op hun actie te steunen.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief