HERNE – Marc Goossens opnieuw kampioen in koejonnen

C21

HERNE – Marc Goossens opnieuw kampioen in koejonnen

Img_0576
Marc Goossens opnieuw kampioen in koejonnen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Img_0571
Marc Goossens uit Pepingen - © Dechuyffeleer
 
Img_0569
Etienne Paridaens uit Heikruis - © Deschuyffeleer
 
Img_0567
Ria Basteleurs uit Lembeek - © Deschuyffeleer
 
Img_0564
© Dechuyffeleer
 
Img_0579
De prijstafel - © Deschuyffeleer
 

Ook dit winterseizoen wist Marc Goossens uit Pepingen zich te kronen tot kampioen in het kaarttornooi koejonnen in café De Zoete Inval aan de kerk in Herfelingen. Voor de fervente kaartspeler is dit meteen zijn tweede kampioentitel op rij. En ook het jaar voordien viel hij met een tweede plaats in de eindrangschikking al in de prijzen.

Marc Goossens haalde het deze keer met 288 punten vrij afgesproken van zijn naaste concurrent Etienne Paridaens uit Heikruis, die 276 punten wist bij elkaar te sprokkelen. Ria Basteleurs uit Lembeek dan weer legde met 267 punten beslag op de derde stek. Zij werd zo meteen ook de eerste dame in het eindklassement.
 
De kampioen is zeker geen doetje in de wereld van het kaarten en dan vooral in deze van het koejonnen. Zo nam hij deze winter deel aan tornooien in Halle, Heikruis, Bogaarden en Herfelingen, goed voor in totaal 34 wedstrijddagen. Ook Etienne Paridaens, twee jaar terug overigens nog kampioen, is een kanjer van formaat als het op koejonnen aankomt.
 
Voor Victor François uit Herfelingen, ook een vaste waarde in het jaarlijks kampioenschap, brachten de kaarten dit jaar minder geluk. Hij moest zich deze keer tevreden stellen met een 11ste plaats. “In koejonnen is een eerste vereiste dat men goede kaarten bedeeld krijgt”, relativeert hij zijn mindere klassering. “Pas als deze in het bezit zijn komt de kunst naar boven”.
 
“Het kampioenschap wordt gespreid over 10 speelavonden. Voor het klassement dienen de spelers aan 7 ervan deel te nemen maar voor de eindrangschikking worden enkel de 5 beste resultaten in aanmerking genomen”, zegt caféuitbater en organisator Patrick De Vos. “Met 42 inschrijvingen, waaronder 9 dames, en 35 geklasseerden zijn wij overigens best tevreden. Zelfs de bijwijlen barre weersomstandigheden konden de kaarters niet thuishouden. De Zoete Inval zat dan ook iedere speelavond gezellig vol”.
 
Het kampioenschap geniet bij de kaarters een uitstekende reputatie. Niet alleen mensen uit het dorp zelf maar ook heel wat kaarters uit de omliggende gemeenten in de Zennevallei, toch wel de bakermat van het kaartspel, kijken ieder jaar opnieuw uit naar de start, die steevast de eerste vrijdag van oktober plaats vindt. In het ganse gezelschap was Gustaaf Christiaens trouwens een buitenbeentje. Hij maakte iedere keer de trip naar Herfelingen vanuit de Brakelse deelgemeente Parike. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief