HERNE – Geslaagde Belgische kampioenschappen G-badminton

C21

HERNE – Geslaagde Belgische kampioenschappen G-badminton

G-badminton_mensen_met_geestelijke_beprking_feb_2013__47_
 
G-badminton__1_feb_2013_hernekouter
 
G-badminton_feb_2013_hernekouter
 
G-badminton_2_hernekouter_2013
De winnaars waren Sandrine Nivesse en Angélique Rigault van Club Reine Fabiola Neufvilles; Bob Biesmans, Thomas Melotte, Fabian Franssen, Stevie Nagy en Alexandra Mondelaers van Smash BC Heusden-Zolder; Mathieu Moerman uit Merelbeke en Maren Van Ginneken van BC Vosselaar - © Deschuyffeleer
 
G-badminton_feb_2013
Het dankwoord van de organisatoren ging hoofdzakelijk in de richting van het provinciebestuur, Badminton Vlaanderen, de vereniging van Vlaams-brabantse Badmintonclubs, Parentee, de Rotaryclub Herne-Markevallei en het gemeentebestuur voor het verlenen van financiële of logistieke ondersteuning aan het evenement - © Deschuyffeleer
 
G-badminton_mensen_met_geestelijke_beprking_feb_2013__23_
© Deschuyffeleer
 

De organisatie van het Belgisch kampioenschap G-badminton voor atleten met een verstandelijke beperking in de sporthal De Hernekouter mag terugblikken op een meer dan geslaagde onderneming. Het waren de Veterans van badmintonclub Herne (BCH) met Jean-Marie Paduart en Patrick Janssens als boegbeelden die samen met de overige clubleden en onder het voorzitterschap van voorzitter Sven De Rom de organisatie in goede banen wisten te leiden.

De kampioenschappen waren in Herne nog maar aan hun tweede editie toe.  en nu voor de eerste keer in Herne. Met de toewijzing van het kampioenschap voor de eerste keer aan BCH zag de club zich nu wel beloond voor haar 30 jaar inzet voor de promotie van het badminton in het algemeen en in het Pajottenland in het bijzonder.
 
“Het kampioenschap is met zij 67 inschrijvingen flink bezet. Met 43 Nederlandstalige en 24 Franstalige spelers zijn dan ook alle Vlaamse en de Waalse provincies Waals-Brabant en Henegouwen vertegenwoordigd. Ondanks het groot aantal inschrijvingen zijn er vrijwel geen problemen geweest met de bezetting van de terreinen. Alles liep gesmeerd. Wij mogen dan ook gerust spreken van een op alle vlakken geslaagd kampioenschap”, aldus een trotse Jean-Marie Paduart namens zijn goed geölied bestuur. Met de puike organisatie is BCH zelfs aardig goed op weg om ook op nationaal vlak in het genre een toonaangevende rol te vervullen.
 
Het dankwoord van de organisatoren ging hoofdzakelijk in de richting van het provinciebestuur, Badminton Vlaanderen, de vereniging van Vlaams-brabantse Badmintonclubs, Parentee, de Rotaryclub Herne-Markevallei en het gemeentebestuur voor het verlenen van financiële of logistieke ondersteuning aan het evenement.
 
De winnaars waren Sandrine Nivesse en Angélique Rigault van Club Reine Fabiola Neufvilles; Bob Biesmans, Thomas Melotte, Fabian Franssen, Stevie Nagy en Alexandra Mondelaers van Smash BC Heusden-Zolder; Mathieu Moerman uit Merelbeke en Maren Van Ginneken van BC Vosselaar. De overige deelnemers vertegenwoordigden  volgende clubs of instellingen: Skala Levensvreugde Aalst, Spinshuttle Dessel, Centre de Cerfontaine, G-Sport Pajottenland Gooik, Wit-Wit Ronse, Smashing Leuven en Recreas G-badminton Pluimlicht Vilvoorde.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief