HERNE - Semestriële ontmoetingsnamiddag van de senioren Landelijke Gilden

C21

HERNE - Semestriële ontmoetingsnamiddag van de senioren Landelijke Gilden

Senioren_lg_ontvangen_van_outryve_2013___3_
Met veel belangstelling werd geluisterd naar landbouwjournalist Jacques Van Outryve - Foto's © Deschuyffeleer
 
Senioren_lg_ontvangen_van_outryve_2013___1_
De semestriële ontmoetingsnamiddag van de senioren van de Landelijke Gilden Pajottenland in De Egelantier - © Deschuyffeleer
 
Senioren_lg_ontvangen_van_outryve_2013___2_
HERNE - Semestriële ontmoetingsnamiddag van de senioren Landelijke Gilden - © Deschuyffeleer
 

De semestriële ontmoetingsnamiddag van de senioren van de Landelijke Gilden Pajottenland in De Egelantier groeide ook ditmaal uit tot een geslaagde organisatie. Met veel belangstelling werd geluisterd naar landbouwjournalist Jacques Van Outryve. Hij had het over het toekomstig Europees landbouwbeleid en hoe de landbouw verder zal worden ondersteund.

De Landelijke Gilden Senioren Pajottenland kwam als vereniging een 7-tal jaar geleden tot stand. “Twee keer per jaar koppelen wij het nuttige aan het aangename. Zo kunnen onze senioren hun contacten van weleer levendig houden. Ook trachten wij onze bijeenkomsten telkens een actueel, sociaal of cultureel thema mee te geven”, aldus voorzitter Richard Vanhamme uit Heikruis.
 
Landbouwjournalist Jacques van Outryve reikte de aanwezigen zijn visie aan over de vernieuwing die op stapel staat in de landbouwsector. In zijn ietwat sombere toekomstvisie voor de agrarische sector wist hij de genodigden heel scherpzinnig mee te geven dat een goede ondernemer, binnen het kader van een EU met 27, naar de toekomst toe bijzonder attent, innovatief, flexibel en vooral als manager goed onderlegd dient te zijn. Enkel zo kan hij bewust en met kennis van zaken de veranderingen van morgen te lijf kan gaan.
 
In zijn uiteenzetting kwamen zo onder meer ter sprake het wegvallen van de beschermende Mansholt-baai, een explosie van import van grondstoffen uit de 27 EU-staten, de diversiteit in de klimaatomstandigheden van de lidstaten, de herberekening, de herverdeling en de hertekening van het premiestelsel evenals de volatiliteit van de  grondstoffen en de investeringssteun.
 
Om het geheel op een aangename en zelfs ludieke noot af te sluiten werden de talrijke deelnemers getrakteerd op een reeks quizvragen over actuele onderwerpen. Zij of hij die onder meer de betekenis wist van de Salduzwet, de winnaar van het Belgisch kampioenschap veldrijden kon aanvinken en de naam van de presentatrice van ‘Boer zoekt vrouw’  kon meegeven viel beslist in de prijzen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief