HERNE – Prinsenpaar hartelijk onthaald in het Groene Kwadrant

C21

HERNE – Prinsenpaar hartelijk onthaald in het Groene Kwadrant

Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__12_
HERNE – Prinsenpaar hartelijk onthaald in het Groene Kwadrant - Foto's © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__1_
Nieuwsgierige kleutertjes wachten op het bezoek van prins Filip en prinses Mathilde - © Dechuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__2_
De bedijfsleiders Olympia, Luc en Marc Van Impe, burgemeester Kris Poelaert en gouverneur Lode De Witte - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__3_
Bloemen voor de prinses - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__4_
Prinses Mathilde oogstte alleszins veel waardering van de talrijk opgekomen toeschouwers toen zij afweek van het officieel traject om de kleutertjes van basisschool De Regenboog heel gemoedelijk van nabij te groeten - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__5_
Ontvangst bij het familiaal bedrijf Olympia - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__6_
Bedrijfsbezoek Olympia Herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__8_
Een woordje hier en een groet daar vanwege het prinsenpaar werd met veel trots in het Groene Kwadrant in ontvangst genomen - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__9_
Voorstelling van de leden van het schepencollege - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__10_
Voorstelling van de leden van het schepencollege - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_-_prinsen_op_bezoek_in_herne_____deschuyffeleer__11_
De vergadertafel met vertegenwoordigers van de interlokale vereniging Woonwinkel Pajottenland - © Deschuyffeleer
 

Herne en het melk- en zuivelbedrijf Olympia mochten de spits afbijten en als eerste prins Filip en prinses Mathilde welkom heten op hun dagbezoek aan de provincie Vlaams-Brabant en aan het Pajottenland in het bijzonder. Na het bezoek aan het familiaal bedrijf Olympia woonde het prinsenpaar in het gemeentehuis ook een vergadering bij van Woonwinkel, een intergemeentelijke samenwerking in de streek rond huisvesting.

Olympia is één van de weinige familiale zuivelfabrieken die ons land nog rijk is. Tussen de alsmaar groter wordende internationale zuivelgroepen heeft het bedrijf toch nog een bijzondere plaats in de zuivelmarkt weten te veroveren dankzij lekkere, hoogwaardige en functionele kwaliteitsproducten. Olympia haalt bij goed 400 landbouwbedrijven ongeveer 110 miljoen liter melk op en verwerkt jaarlijks om en bij de 150 miljoen liter melk tot een uitgebreid gamma producten zoals melk, room, boter, desserten en basis voor ijsbereidingen. Het bedrijf stelt 140 mensen te werk waarvan velen leven en wonen in het Pajottenland.
Veel belang hecht het familiebedrijf Olympia aan het opzetten van duurzame processen. Zo zal in de toekomst de snelkoeling minder energie opslorpen, de geautomatiseerde reinigingen van de bereidingsketels zullen efficiënter en waterbesparend werken en worden er nu ook tanks voorzien voor de opvang en het hergebruik van hemelwater.
Rijstpapje
Het proeven van een internationaal befaamd Olympia-rijstpapje mocht uiteraard niet ontbreken op het programma. Prinses Mathilde oogstte alleszins veel waardering van de talrijk opgekomen toeschouwers toen zij afweek van het officieel traject om de kleutertjes van basisschool De Regenboog heel gemoedelijk van nabij te groeten.
Na het bedrijfsbezoek ging de ontdekkingsreis verder naar Herne. Een prachtig lenteweertje, honderden schoolkinderen met allerlei wimpels en een talrijk opgekomen menigte wisten het anders zo rustige centrum voor de gelegenheid om te toveren tot een bijzonder kleurrijk en enthousiast plaatje. Een woordje hier en een groet daar vanwege het prinsenpaar werd dan ook met veel trots in ontvangst genomen.
Het meer officieel gedeelte werd ingeleid met een onthaal in de raadzaal. Hier was het burgemeester Kris Poelaert die namens het gemeentebestuur de prinselijke genodigden mocht verwelkomen en hen naar de vergadertafel met vertegenwoordigers van de interlokale vereniging Woonwinkel Pajottenland begeleiden. Deze vereniging die thans onder de hoede van 3W+ nog meer het accent legt op Wonen, Werken en Welzijn ondersteunt niet alleen de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Pepingen en Lennik in het woonbeleid maar ijvert ook sterk voor een verbetering van de woonkwaliteit voor de inwoners. Het was coördinator Erik Moens die de vergadering voorzat. De Prinsen hadden niet alleen oor naar maar ook een duidelijke interesse voor de specifieke huisvestingsproblematiek in de streek.
Damiaanpralines
Nu Herne uitgeroepen werd tot Sterk Damiaanactie-dorp kon burgemeester Kris Poelaert toch niet nalaten het prinsenpaar ook de Damiaanpralines van zijn gemeente aan te bevelen. Na het proeven informeerde prinses Mathilde discreet of de pralines ook in het Brusselse te koop zijn. Als aandenken aan Herne mocht het prinsenpaar verschillende boeken in ontvangst nemen waaronder de Kroniek van Herne gepubliceerd naar aanleiding van de viering van 800 jaar Herne.  

Vanuit Herne begaf het prinselijk gezelschap zich dan naar buurgemeente Gooik. Hier werden zij vooreerst verwacht in het Centrum voor Natuur-, Milieu- en Plattelandseducatie De Paddenbroek waar zij afspraak hadden met de leerlingen dan het 1ste leerjaar van de vrije basisschool de Bron.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2013
Godelieve deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief