HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle houdt jaarvergadering

C21

HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle houdt jaarvergadering

Studieclub_halle_herfelingen_maart_2013__26_
HERNE - Landbouwstudieclub Herfelingen/Halle houdt jaarvergadering - Foto's © Deschuyffeleer
 
Studieclub_halle_herfelingen_maart_2013__18_
Voorzitter en secretaris studieclub Herfelingen/Halle - © Deschuyffeleer
 
Studieclub_halle_herfelingen_maart_2013__23_
Het bestuur Studieclub Herfelingen/Halle - © Deschuyffeleer
 
Studieclub_halle_herfelingen_maart_2013__4_
Zoals de traditie het nu al jarenlang wil luidt de landbouwstudieclub Halle/Herfelingen telkenmale het nieuwe werkjaar in met een gezellig souper voor de leden - © Deschuyffeleer
 
Studieclub_halle_herfelingen_maart_2013__5_
Zoals de traditie het nu al jarenlang wil luidt de landbouwstudieclub Halle/Herfelingen telkenmale het nieuwe werkjaar in met een gezellig souper voor de leden - © Deschuyffeleer
 
Studieclub_halle_herfelingen_maart_2013__8_
Eddy Wayteck: nieuwe assistent-secretaris - © Deschuyffeleer
 

Zoals de traditie het nu al jarenlang wil luidt de landbouwstudieclub Halle/Herfelingen telkenmale het nieuwe werkjaar in met een gezellig souper voor de leden. Ook dit jaar was feestzaal Ter Heyde de plaats van afspraak. De bijeenkomst is dan ook het uitgelezen moment om gemoedelijk na te kaarten over de voorbije organisaties en reikhalzend uit te kijken naar wat dit jaar nog op stapel staat.

De studieclub staat jaarlijks garant voor de organisatie van een drietal activiteiten rond informatie, cultuur en ontspanning. Zo werden de leden vorig werkjaar in Antwerpen getrakteerd op een rondleiding in de haven en een ontvangst bij de likeurstokerij De Beukelaer waar sinds 1863 de kruidenlikeur Elexir d’Anvers wordt bereid. 
Voor de themagebonden gespreksavonden deed de club vorig jaar onder meer een beroep op Jan Desaedeleer. Hij had het toen over nieuwe wetten en regels die in landbouwmiddens veel stof doen opwaaien. Centraal hierbij stond de hertekening van het nationaal en Europees premiestelsel. En ook de minder bekende weetjes in verband met het mestdecreet kwamen aan bod.
Van Dirk Coomans van het coördinatiecentrum Voorlichting en Begeleiding Duurzame Bemesting kreeg het gezelschap toelichting over de kwaliteit van het oppervlaktewater en de richtlijnen en maatregelen om waterverontreiniging door nitraten uit agrarische bronnen te verminderen en te voorkomen. 
Tijdens de vergadering raakte ook bekend dat Theo Wayteck in de toekomst in zijn taak als secretaris wordt bijgestaan door zijn zoon Eddy. Theo is overigens al clubsecretaris sinds de oprichting van de club in 1962.  
De eerstkomende uitstap van de club is voorzien op 3 juli. Meer info over de studieclub is steeds mogelijk  via secretaris Théo Wayteck op 0475/872705.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief