HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen

C21

HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen

Khk_voorstelling_ploeg_2013__5_
Johan Ost, Vincent Cuvelier, Sébastien Loncke, Bertrand Becq, Jelle Defrijn en Bossie Geert Boschmans. Ook dit jaar leidt Geert Vandervelden de trainingen en coacht hij het team tijdens de wedstrijden samen met Bossie - Foto's © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__4_
Nieuwkomers: Johan Ost en Vincent Cuvelier - © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__6_
HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen - © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__8_
HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen - © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__7_
HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen - © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__9_
burgemeerster Kris Poelaert, KHK-voorzitter Luc Allebos en trainers/coaches Geert Vandervelden en Geert Boschmans - © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__3_
HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen - © Deschuyffeleer
 
Khk_voorstelling_ploeg_2013__2_
HERNE – Kaatsclub Kokejane maakt zich op voor nieuw seizoen - Deschuyffeleer
 

Ook dit jaar maakt de kaatsploeg van de Kleine Handbalspelers Kokejane zich op voor een derde parcours zonder incidenten in Nationale II. Met de komst van routinier Johan Ost en van belofte Vincent Cuvelier acht de club zich afdoend gewapend om het vertrek van Andy Couteau en Nico Dupont te kunnen opvangen. Kokejane gaat dan ook de competitie in met de ambitie het seizoen opnieuw bij de eerste zes in de rangschikking af te sluiten.

“Vorig seizoen haalden wij met onze ploeg vrij makkelijk de titelreeks van de play-off’s. Promotie-ambities koesterden wij geenszins”, zegt secretaris Luc Allebos. “En ook dit jaar beperken wij onze ambities resoluut tot het behoud in Nationale II. Maar als het toch enigszins kan willen wij maar al te graag opnieuw meedraaien in de bovenste regionen van de rangschikking”.
 
Springplank voor jongeren
Kokejane zag met Andy Couteau (Sirault) en Nico Dupont (Terjoden) inmiddels wel twee in de club doorgegroeide toptalenten andere, weliswaar hogere, oorden opzoeken. “Dat lag in de lijn van de verwachtingen”, aldus nog de secretaris. “Ook nu blijven wij onze visie overigens trouw. Zo bieden wij jonge beloftevolle kaatsers de kans in onze club, op de drempel van Eerste Nationale, ervaring op te doen. Wij omringen hen dan ook steevast met één of twee routiniers. Die moeten er voor zorgen dat die jongeren de knepen van het vak gedegen aanleren. En tot op heden heeft die politiek ons geen windeieren gelegd. Ook dit seizoen is promotie naar Nationale I overigens niet rechtsreeks onze hoofdoptie”.
 
Financiële zorgen kent de club niet. “Onze sponsorwerving liep ook dit jaar van een leien dakje. Het beste bewijs dat onze sponsors vertrouwen blijven hebben in onze club”, voegt Luc Allebos er maar al te graag aan toe. De ploegvoorstelling was overigens ook een ideale gelegenheid om afscheid te nemen van Marie-Rose Peremans als penningmeester. Zij volgde jarenlang bijzonder punctueel en tot ieders voldoening het financieel reilen en zeilen van de club op. Een warm dankapplaus was haar dan ook door iedereen best gegund. 
 
In eerste instantie werd Johan Ost van Galmaarden overgenomen. Als nieuwe klein midden moet hij er tijdens de luttes voor zorgen dat de jongeren desnoods bijgestuurd worden. En met de jonge Vincent Cuvelier laat Kokejane vanuit Tourpes opnieuw een zeer beloftevolle kaatser overkomen. Hij zal het als groot midden moeten waarmaken. Net zoals de andere jongeren krijgt die zo dan ook de kans rustig verder door te groeien naar een ploeg in Nationale I. Sébastien Loncke, Bertrand Becq, Jelle Defrijn en Bossie Geert Boschmans dan weer zijn Kokejane alleszins nog voor één seizoen trouw gebleven. Ook dit jaar leidt Geert Vandervelden de trainingen en coacht hij het team tijdens de wedstrijden samen met Bossie.
 
Ninove titelfavoriet
Als titelfavoriet en grote kanshebber op promotie naar Nationale I wordt in de Kokejaanse kaatskringen Ninove getipt. Door zijn promotie naar Nationale I is gouwgenoot Bever voorlopig geen rechtstreekse concurrent meer. De wedstrijden tegen Ninove, Bassilly en Grimminge kunnen nog enigszins doorgaan als streekderby’s. Overigens bestaat Nationale II dit jaar uit in totaal 14 ploegen. De overige ploegen zijn Wieze, Fayt, Oeudeghien, Tourpes, Herdersem, Kastel, Halle, Mont-Gauthier , Ogy en Baisy-Thy.
 
Als de weersomstandigheden het enigszins toelaten staat toekomende zondag al een eerste oefenwedstrijd tegen Bassilly op de agenda. De eerste competitielutte is op 1 mei op verplaatsing naar Wieze. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief