HERNE – Prinses Mathilde ontmoet ook oom en tante

C21

HERNE – Prinses Mathilde ontmoet ook oom en tante

Graaf_raoul_d_udekem_d_acoz_maart_2013
Graaf Raoul D'Udekem d'Acoz - Foto © Deschuyffeleer
 

In de marge van het officieel bezoek aan het Pajottenland en aan Herne in het bijzonder kreeg het bezoek van prins Filip en prinses Mathilde ook een familiaal tintje mee door de ontmoeting van het prinsenpaar met oom Raoul d’Udekem d’Acoz en diens echtgenote tijdens de afsluitende samenkomst met de bevolking in de Cam in Gooik. De graaf en zijn echtgenote wonen al ettelijke jaren in Herne, eerst in de Aerebeek en nu in Herfelingen. Door de aanhoudende plichtplegingen van prinses Mathilde bleef de ontmoeting wel beperkt tot een eenvoudig doch hartelijk gesprek.

“Omdat ik geen officiële functie meer bekleed in Herne, de ontmoeting met de bevolking van het Pajottenland gepland was in Gooik en de drukke agenda van het prinsenpaar geen greintje speling inhield, had burgemeester Kris Poelaert er voor gezorgd dat ik samen met mijn echtgenote aanwezig kon zijn op de afsluitende bijeenkomst in de Cam”, zegt graaf Raoul d’Udekem d’Acoz. “Zoals het betaamt tijdens een prinselijk bezoek hielden wij ons discreet op de achtergrond. Maar toch vond prinses Mathilde eventjes de tijd om ons te komen groeten”.
 
“Alhoewel er door de bijzondere positie aan het Hof een zekere afstand is gegroeid met de prinses, blijkt zij perfect op de hoogte te zijn van het reilen en zeilen in mijn familie. Daar zijn haar geregelde contacten met één van mijn dochters allicht niet vreemd aan”, doet oom Raoul laconiek zijn verhaal. “Zo had zij perfect weet van mijn val in mijn woning begin januari. Zij wenste mij dan ook een spoedig herstel toe”.
 
Graaf Raoul d’Udekem d’Acoz diende het bezoek in eerste instantie te vernemen via de aankondiging in Editiepajot. “Dit is normaal”, benadrukt hij. “Vanuit mijn ouders is onze familie in de loop van de jaren flink uitgegroeid, zodat de meest intense contacten eerder beperkt blijven tot éénzelfde familietak. Zelf hebben wij vier kinderen die op hun beurt al grote kinderen hebben. Maar af en toe zijn er ook nog ontmoetingen met de rest van de familie”.
 
“In onze familie en dan heb ik het over de onderlinge banden met mijn broer Henri en de kinderen van mijn overleden broer Patrick, waaronder prinses Mathilde, zijn de plooien overigens nu toch ook al enige tijd glad gestreken”, voegt Raoul d’Udekem d’Acoz er maar al te graag aan toe. “Zo werd er in gezamenlijk overleg een regeling uitgewerkt om uit onverdeeldheid te treden”.    
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief