HERNE – Gemeente strooide al 110 ton zout

C21

HERNE – Gemeente strooide al 110 ton zout

Lieven_vandenneucker_sneeuw_2013___6_
Eerste schepen Lieven Vandenneucker in de Moerstraat - © Deschuyffeleer
 

Het zijn drukke winterdagen geworden voor de personeelsleden van de gemeentelijke technische dienst. Bijwijlen in barre weersomstandigheden en zowel overdag als bij nacht waren zij het die de baan optrokken om ook de gemeentewegen naar bestvermogen goed berijdbaar te houden. “En dat verdient toch ook wel een dikke pluim”, vindt eerste schepen Lieven Vandenneucker, die dan ook spreekt van een succesrijke campagne.

De lange winterperiode met veel sneeuw en ijsvorming maakte dat de mensen van de technische dienst, die instaan voor het strooien van de gemeentewegen, zich voortdurend bijzonder alert dienden te tonen. Dit was ook het geval voor eerste schepen Lieven Vandenneucker. Het was op zijn aangeven dat telkenmale gestart met het strooien. Van dichtbij volgde hij de strooibeurten op. En enkele keren zoals afgelopen dinsdag met de overvloedige sneeuwval volgde hij zelfs zijn werkmensen op de voet.
 
Uitgebreid wegennet
“Vanaf Nieuwjaar tot en met afgelopen dinsdag presteerden onze mensen in totaal al 427 werkuren”, zegt de eerste schepen bijzonder trots. “Daarbij werd al goed 110 ton zout uitgestrooid, goed voor een bedrag van om en bij de 15.500 euro. Afhankelijk van de weersomstandigheden gebruiken wij tussen de 14 à 21 ton zout per strooibeurt. Herne is zeer landelijk en bijzonder uitgestrekt. Telkenmale moeten wij dan ook 125 km gemeentewegen bedienen”.
 
Herne beschikt over 3 strooimachines. Bij hevige sneeuwval wordt ook een beroep gedaan op loonwerkers voor het ruimen van de sneeuw. “Strooien op ondergesneeuwde wegen of voor de doortocht van een felle sneeuwzone heeft niet veel zin”, weet Lieven Vandenneucker. “En voor een goede werking van het zout bij sneeuw is er alleszins ook wat verkeer nodig om zo het zout de kans te geven de sneeuw afdoend te neutraliseren”.
 
Zoutsilo
Naar toekomende winter plant het gemeentebestuur het opzetten van een dubbelwandige zoutsilo aan de loods in de Scheibeekstraat. “Nu werken onze mensen nog met zakken. Dit noodzaakt evenwel de inzet van een bijkomend personeelslid voor het klaarzetten van de zakken. Door het gebruik van een opslagsilo wordt dit dan wel overbodig”, aldus nog de eerste schepen. Om steeds op alles voorbereid te zijn houdt de gemeente een stock aan van 30 ton, goed voor een degelijke strooibeurt op alle gemeentewegen.     
 
De gewestwegen in de gemeente zoals de Assesteenweg, de Ninoofsesteenweg en de Edingsesteenweg vallen dan weer onder de bevoegdheid van het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer. Die wegen worden dan ook door zijn diensten gestrooid.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief