HERNE – Gemeente bij de pinken voor Infrax-werken

C21

HERNE – Gemeente bij de pinken voor Infrax-werken

Infovergadering_werken_herne_2013__13_
HERNE – Gemeente bij de pinken voor Infrax-werken - © Deschuyffeleer
 
Localisatie_werken_herne_2013
HERNE – Gemeente bij de pinken voor Infrax-werken - © Deschuyffeleer
 
Infovergadering_werken_herne_2013__6_
HERNE – Gemeente bij de pinken voor Infrax-werken - © Deschuyffeleer
 
Infovergadering_werken_herne_2013__7_
© Deschuyffeleer
 
Infovergadering_werken_herne_2013__8_
Patrick De Cat - © Deschuyffeleer
 
Infovergadering_werken_herne_2013__1_
Infrax-werken: informatievergadering in de Katholieke Kring - © Deschuyffeleer
 

Binnenkort start Infrax ook een project voor gescheiden riolering in Herne en Kokejane. Om de inwoners meteen een duidelijke beeld op te hangen van het verloop van de werkzaamheden organiseerde het gemeentebestuur dan ook een informatievergadering in de Katholieke Kring. Vooraf waren de buurthandelaars uitgenodigd om hun specifieke problemen te bespreken. De aanwezigen kregen alle informatie rond de precieze aard en de fasering van de werken, de aannemers en de betrokken partijen.  

De werken behelzen de omgeving van de Lindestraat, de Vancauwenberghelaan, de Broek- en de Kleine Broekstraat. In die straten wordt reeds volgende maand gestart met de kleinere voorbereidingswerken. Zij gaan de meer grootschalige werken rond de scheiding van huishoudelijk afvalwater en hemelwater en rond de aanleg van gas vooraf. Algemeen wordt verwacht dat de voorbereidende werken weinig hinder zullen veroorzaken. Als alles volgens plan verloopt starten de rioleringswerken begin augustus.
De informatievergadering mocht rekenen op de medewerking van burgemeester Kris Poelaert, schepen van Openbare Werken Lieven Vandenneucker, het hoofd Grondgebiedzaken Eveline Dedoncker en het hoofd van de Technische Dienst Filip Vansteenkiste, de vertegenwoordiger van het studiebureau Arcadis Patrick De Cat, de afgevaardigde van Infrax Caroline Jonkers en Tom Gabriëls als vertegenwoordiger van het wegeniswerkenbedrijf Ambaro.
Gescheiden waterafvoer
De werken kaderen in de algemene visie van het Vlaamse Gewest waarbij Infrax zorgt voor de uitbouw en het beheer van de infrastructuur voor de zuivering van het rioolwater in Vlaanderen. Via onderaannemers legt die maatschappij afvoerleidingen aan die het afvalwater uit de gemeentelijke riolen verzamelen en leiden naar zuiveringsinstallaties. Daar ondergaat het aangevoerde rioolwater een zuiveringsbehandeling voordat het geloosd wordt in onze waterlopen. De werken noodzaken wel dat eigenaars van woningen het huishoudelijk afvalwater en het hemelwater volledig gescheiden aanbieden.
In de buurt van het kruispunt van de Vancauwenberghelaan met de Broekstraat en op het laagste punt in de Broekstraat komt er een pompstation. De werken brengen ook grote wegeniswerken mee. Zo krijgt de Vancauwenberghelaan ook een volledig nieuw wegprofiel, een asverschuiving en een dubbel fietspad. Ter hoogte van de kruispunten komen er middengeleiders om de snelheid af te remmen. Alleen in woonzones komt het elektriciteitsnet ondergronds. Voor de Broekstraat is naast de rioleringswerken ook een nieuw wegdek voorzien.
Fasering
De riolerings- en aansluitende werken worden opgesplitst in drie zones die gefaseerd worden aangepakt. Een eerste zone betreft de omgeving Rankhove/Lindestraat. Een tweede zone die aan de beurt komt is de omgeving Vancauwenberghelaan/Broekstraat. De derde zone betreft de buurt van de Broekstraat/Kleine Broekstaat. Het einde van de werken is voorzien midden 2014 maar is  uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Per dag voorziet de aannemer een afwerking van 25 m riolering zodat iedere woning maximaal twee en in het slechtste geval drie dagen hinder kan ervaren voor het in- en uitrijden. 
Met de buurthandelaars is afgesproken dat vanuit het gemeentebestuur duidelijke informatie zal doorgegeven worden nopens de exacte timing van de werken. Ook zullen de gemeentelijke diensten instaan voor een brochure die de handelaars kunnen gebruiken om hun klanten te informeren over de tijdelijke moeilijke bereikbaarheid. Iedere handelaar mag ook zijn logo aanleveren dat dan ook mee op de brochure zal worden afgedrukt.
Vlotte communicatie
Om de aangelanden ten allen tijde zo goed mogelijk in te lichten nopens het verloop van de werkzaamheden en de daaraan gekoppelde en onvermijdelijke ongemakken voorziet het gemeenbestuur een vlotte en duidelijke communicatie via post, mail en de gemeentelijke website.
Tijdens de duur van de werken zal het verkeer in de buurt worden omgeleid via de Hekstraat en de Waardestraat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief