HERNE - Het Jaarmarktcomité is er klaar voor

C21

HERNE - Het Jaarmarktcomité is er klaar voor

Jaarmarktcomit___vergadering_24_april_2013
HERNE - Het Jaarmarktcomité is er klaar voor - © Deschuyffeleer
 

Goed drie weken voor de grootse Jaarmarkt Herne op Pinkstermaandag, ieder jaar opnieuw voor goed 25.000 bezoekers, kwam het Jaarmarktcomité bij elkaar om alle organisatorische punten nog eens te overlopen en de laatste hand te leggen aan het uitwerken van nog een paar hangende kwesties. Voorzitter Jean-Pol Demel en zijn comité zijn er dan ook opnieuw gerust in. Zij staan opnieuw garant voor een gevarieerd totaalprogramma volgens de alom gekende en geprezen succesformule. Zoals elk jaar zijn er ook nu wel enkele nieuwigheden.

Zo wordt het kilometerlange tracé van de markt enigszins verlegd. Het marktgedeelte op de Edingsesteenweg wordt ingekort en reikt slechts tot het Hernebos. Het gedeelte op de Ninoofsesteenweg dan weer wordt richting Vollezele evenredig uitgerokken. De landbouwmachines hebben hun standplaats overigens ook niet langer op de Ninoofsesteenweg zelf maar verhuizen nu naar een weide in de buurt van de grote feesttent. Met die ingrepen willen de organisatoren het kloppend hart van de markt in en rond de grote tent alleszins opnieuw een meer centrale plaats geven.
Met een prijskamp voor Belgische trekpaarden, ook een nieuw gebeuren, wil het Jaarmarktcomité van de veruit grootste jaarmarkt in het Pajottenland en de Zennenvallei alleszins een nog breder publiek bekoren. Om de slaagkansen te verhogen ging een delegatie te rade naar Lierde waar om de twee jaar zo’n keuring bijzonder succesrijk is. Het wordt dan een open prijskamp voor Belgische trekpaarden. Na de voorstelling van de paarden per categorie maakt een vakjury telkenmale de winnaars bekend. De aanwezigheid van de majestueuse trekpaarden met al hun kracht, hun spiermassa maar toch ook hun elegantie in en rond hun natuurlijk Pajots leefwereld maakt ongetwijfeld overigens ook een niet te versmaden opsteker voor de fokkers uit. Het comité voorziet in de toekomst overigens dat ook in Herne het éne jaar de ezels aan bod zouden komen en het volgend jaar de trekpaarden. De nieuwe prijskamp loont alleszins ook de moeite voor de gelegenheidsbezoekers. Meer info over de prijskamp via 0477/48.86.73.
Ook het koordtrekken wordt in ere hersteld. Als  één van de oudst bekende sporten wordt ook deze attractie beslist opnieuw een topper op het marktgebeuren. Meer info via  http://www.touwtrekken.be/264_herne_jaarmarkt_herne
Het Jaarmarktcomité wil de editie van dit jaar ook nog voorzien van een nog groter show- en kermisgehalte dan in het verleden. Hiervoor doet het nu een beroep op de covergroep Chez Kit die aanhoudend sfeervolle ambiancemuziek vanaf de jaren '60 tot nu brengt. Hun playlist wordt dan ook een aaneenschakeling van legendarische covers, bekende melodieën en alomgekende succesnummers.  

Op de onheilspellende geruchten als zou Pinkstermaandag mettertijd als officiële verlofdag worden afgeschaft in het kader van de besparingspolitiek van de federale regering verwijst het Jaarmarktcomité steevast naar het antwoord dat burgemeester Kris Poelaert kreeg van CD&V-voorzitter Wouter Beke: “Er ligt een zeer grote afstand tussen het bestuderen van een voorstel en de daadwerkelijke beslissing over de uitvoering hiervan”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief