HERNE – Scholenloop met meer dan vijfhonderd kinderen

C21

HERNE – Scholenloop met meer dan vijfhonderd kinderen

Scholenloop_herne_april_2013__2___1408_x_1056_
HERNE – Scholenloop met meer dan 500 kinderen - © Deschuyffeleer
 
Scholenloop_herne_1-2
 
Scholenloop_herne_3-4
 
Scholenloop_herne_5-6_jpg
 
Scholenloop_herne_6
 
Scholenloop_herne_april_2013__7___1408_x_1056_
Jeff Desmet leerling van de klas van Juf Anne (Markevallei) speelt voetbal bij FC Tubize en was vorig jaar 2de en in 2011 ook eerste. - © Deschuyffeleer
 
Scholenloop_herne_april_2013__8___1408_x_1056_
Na de inspanning een appel en een drankje - © Deschuyffeleer
 
Scholenloop_herne_april_2013__9___1408_x_1056_
Een aanzienlijke fanclub.... © Deschuyffeleer
 
Scholenloop_herne_april_2013__10___1408_x_1056_
© Deschuyffeleer
 

Van een aangenaam lenteweertje was er op de jaarlijkse scholenloop in en rond de sporthal de Hernekouter deze keer helemaal geen sprake. De meer dan 500 scholieren van de de GBS De Regenboog, het GO basisschool Markevallei en de vrije basisschool De Bloesem moesten zo, naast het afhaspelen van hun parcours van 400, 600 en 800m, ook nog eens een temperatuur van een kleine 8°, nipt geen regen en een meer dan frisse bries uit het noordwesten trotseren.

Met deze editie van de scholenloop in Herne was AC Pajottenland met onder meer Jan Van Diest, Herman Mignon, Emile Ronsyn, Jules Vanderhaegen en Willem Mordyck overigens reeds aan een 38ste gelijkaardige organisatie toe. 
 
Volgens Jan Van Diest is het met de conditie van onze schoolgaande jeugd niet zo bijster goed gesteld. “Op een paar uitzonderingen na vind ik de conditie van onze jeugd verontrustend. Ik ben er van overtuigd dat we met ons allen onze manier van leven moeten in vraag stellen. TV, spelconsoles, het gebrek aan buitenspel, koning auto in combinatie met verkeerde eetgewoonten en het verbruik van dikmakers maken dat het gros van onze jongeren haast niet meer in staat is, al was het maar een paar honderd meter, te lopen zonder in de problemen te komen. En dat is bijzonder moeilijk te begrijpen zeker tegenover de uitgebreide sportinfrastructuur die her en der ter beschikking staat”
 
Ook gemeentelijk start-to-run-gangmaker en tevens voorzitter van het Regenboog-oudercomité Jean-Luc Deherder houdt er een zelfde conclusie op na. “Om onze schoolkinderen aan te zetten meer te bewegen zouden we minstens twee keer per jaar een scholenloop moeten organiseren. Tussen de twee lopen in zouden de kinderen dan met alle mogelijke middelen, zowel thuis als op school, moeten gestimuleerd worden om zich meer in te zetten en telkens beter te presteren. Het resultaat van de tweede loop kan dan niet anders dan beter zijn dan de eerste en als dusdanig een bekroning voor een maandenlange inspanning”.
 
Het startschot weerklonk 12 keer, één keer per jaar voor de meisjes en de jongens geboren tussen 2000 en 2007.
 
De eerste plaatsen gingen naar Hannah Vandervelde, Thijs Annedijck, Yelena Lanhove, Robbin Bossuyt, Elise Cornelis, Siebe Deprez, Alicia Cornelis, Arne Van Cauwenberghe, Jana De Loecker, Maarten Tresignie, Jade Dedobbeleer, Luna Vandenbossche, Jeff Desmet en Guillaume Grissé.
 
De ereprijzen werden overhandigd door burgemeester Kris Poelaert, de schepenen Maris-Louise Devriese en Patrick Devos, sportfunctionaris Francisca Dekens en de mede-organisatoren Jean-Luc Deherder, Herman Mignon, Emile Ronsyn, Jules Vanderhaegen en Willem Mordyck. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief