HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia

C21

HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia

Hernia_mijmeren_en_mediteren_april_2013__17_
Jacqueline Brulard, André Bruylandt, Julien Cochez, Amaat Hullebroeck, Hilde Maton, Frank Nevens, Kobe Nevens, Roger Schrije, Carine Stroobant, Ghislaine Van Diest, Jef Van Diest, en Nancy Van Wichelen - © Deschuyffeleer
 
Hernia_mijmeren_en_mediteren_april_2013__19_
HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia
 
Hernia_mijmeren_en_mediteren_april_2013__21_
Voorzitter Hernia Urbain Deblander - © Deschuyffeleer
 
Hernia_mijmeren_en_mediteren_april_2013__22_
De heer en mevrouw Corron, eigenaars Hof Ten Driesch - © Deschuyffeleer
 
Hernia_mijmeren_en_mediteren_april_2013__26_
HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia - © Deschuyffeleer
 
Mijmeren_en_mediteren_hernia_tentoonstelling1
HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia - © Deschuyffeleer
 
Mijmeren_en_mediteren_hernia_tentoonstelling2
HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia - © Deschuyffeleer
 
Hernia_mijmeren_en_mediteren_april_2013__29_
HERNE - Mijmeren en mediteren met Hernia - © Deschuyffeleer
 

Nog op zondag 28 april en ook tijdens het weekend van 4 en 5 mei telkens van 14 tot 18u stelt een schare kunstenaars uit het Pajottenland hun werken tentoon in het Hof ten Driesch, een prachtig gerestaureerde en gemoderniseerde vierkantshoeve aan de Rendries op een boogscheut van het centrum. De tentoonstelling, in een organisatie van de plaatselijke cultuurkring Hernia, spint zich rond het thema Mijmeringen en Meditatie.

Voorzitter Urbain Deblander: “Twaalf hobbykunstenaars, allen met een academische scholing, krijgen hier de kans hun beeldhouwwerken, aquarels, tekeningen, olieverfwerken, pastels en foto’s  tentoon te stellen in een enig mooi kader. Het thema Mijmeringen en Meditatie vinden wij bijzonder belangrijk in onze moderne maatschappij waar bijna iedereen er gestresseerd bijloopt”. Steeds volgens de voorzitter “zijn zowel het creëren van kunst als het bekijken en bewonderen ervan een uitstekend medium om, al was het maar voor even, te ontsnappen aan het drukke leven”. De kunstenaars,  waaronder zowel ervaren als pas opkomende beeldhouwers, fotografen en schilders, bieden met hun werken de bezoekers dan ook de gelegenheid even te verpozen en na te denken over de essentie van het bestaan.
Met haar jaarlijkse tentoonstelling wil Hernia, in samenwerking met de gemeentelijke culturele verenigingen en het gemeentebestuur, zowel het artistieke als het socio-culturele gebeuren in de gemeente ondersteunen en stimuleren. Ook beoogt de kring zo de hobby-kunstenaars uit de streek samen te brengen. En het publiek krijgt zo ook de gelegenheid met hen kennis te maken.
De deelnemende kunstenaars zijn Jacqueline Brulard, André Bruylandt, Julien Cochez, Amaat Hullebroeck, Hilde Maton, Frank Nevens, Kobe Nevens, Roger Schrije, Carine Stroobant, Ghislaine Van Diest, Jef Van Diest, en  Nancy Van Wichelen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief