HERNE - De Tulpkes-dames fietsen er op los

C21

HERNE - De Tulpkes-dames fietsen er op los

De_tulpkes_dames_herne__april_2013__2_
De damesafdeling van de fietsclub De Tulpkes met Carine, Ruth, Els, Veerle, Ria, Christine, Tina, Jorre, Kristien, Betty, Tine, Anne en Stephanie - © Deschuyffeleer
 
De_tulpkes_dames_herne__april_2013__3_
Els Thiebaut en Ruth Lambert - © Deschuyffeleer
 
De_tulpkes_dames_herne__april_2013__4_
HERNE - De Tulpkes-dames fietsen er op los - © Deschuyffeleer
 
De_tulpkes_dames_herne__april_2013__5_
HERNE - De Tulpkes-dames fietsen er op los - © Deschuyffeleer
 

Door de aanhoudende winterperikelen liep de start van het nieuw fietsseizoen ook voor de bloeiende damesafdeling van de fietsclub van de Tulpkes enige vertraging op. Eindelijk was het dan zover. Al kon er geen sprake zijn van een prima lenteweertje, toch daagden er 12 dapperen, gepakt en gezakt en vooral voorzien van een flinke portie goed humeur, op aan het Kartuizermonument aan het gemeenteplein.

Carine Vande Velde: “De fietsclub De Tulpkes bestaat eigenlijk al een paar jaar. Maar tot dusver waren het hoofdzakelijk onze mannelijke partners die er deel van uit maakten. Omdat ook wij beslist willen genieten van een wekelijks aangenaam en gezond uitje staken we de koppen bij elkaar en werd er werk gemaakt van een heuse vrouwenafdeling”. En met een kwinkslag voegt Carine er nog aan toe dat “bij de Tulpkes de vrouwen eigenlijk de bloempjes zijn en de mannen eerder de bladeren en de stengels”.

Dat het er steeds gemoedelijk aan toe gaat staat buiten kijf. Een bestuur is er niet en veel poespas rond het uitstippelen van de routes komt er ook al niet bij te pas. “Voor het vertrek komen we tot een consensus nopens het af te leggen traject. Vandaag gaan we voor een tochtje van een 50-tal km dat ons leidt naar de streek van Gaasbeek”, vertellen Els Thiebaut en Ruth Lambert die vanuit de groep toch worden vooruitgeschoven als de leidinggevende fietsters.

Belangstellende dames zijn uiteraard steeds welkom om met de groep mee van de geneugten van het fietsen te genieten. Wie ’s zondags om 9 u opdaagt aan het Kartuizermonument kan mee. Meer info kan alsnog bekomen worden bij Carine Vande Velde (0475/326 972). Onder het motto ‘hoe meer volk, hoe meer leute’ kijken Carine, Ruth, Els, Veerle, Ria, Christine, Tina, Jorre, Kristien, Betty, Tine, Anne en Stephanie alleszins uit naar nog meer fietsende dames.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief