HERNE – Fietsrit naar Damiaandorp Tremelo

C21

HERNE – Fietsrit naar Damiaandorp Tremelo

Herne-tremelo_en_tremolo-herne_fietsrit_mei_2013
HERNE – Fietsrit naar Damiaandorp Tremelo - © Deschuyffeleer
 

Nu ook Herne dit jaar werd uitgeroepen tot Damiaandorp plant de sportdienst op zondag 2 juni, in het zog van de motorrijders, ook een fietsrit naar het geboortedorp van pater Damiaan in Tremelo.

De opbrengsten gaan naar Damiaanactie, die zich ontfermt over lepra- en tbc-lijders her en der in de wereld maar in het bijzonder in Congo, dat de Belgen toch nog steeds nauw aan het hart ligt. Met de invasie van zowel de motorrijders als de fietsers vanuit Herne, belooft Tremelo die zondag alleszins de fakkel van Groen Kwadrant eventjes te mogen overnemen.

De organisatoren voorzien een gevarieerd programma waarbij de deelnemers de keuze hebben tussen ofwel een heen- en terugrit per fiets van goed 160 km ofwel enkel een heenrit maar dan wel met een aangepast namiddagprogramma in Tremelo met aansluitend terugkeer per bus. Er wordt gefietst in één groep aan een snelheid van om en bij de 24 km/u. ’s Morgens wordt een lus gemaakt langs het noorden van de hoofdstad terwijl de terugkeer in de namiddag de meer sportief geaccidenteerde zuidkant van Brussel aandoet.
 
Het vertrek in het centrum van Herne is voorzien om 8u. Aan de kerk in Herfelingen kan aangesloten worden om 8u30. De terugrit vanuit Tremelo dan weer is gepland om 13u30.
 
Het namiddagprogramma in Tremelo voorziet een gegidst bezoek aan het museum, een gegidste stadswandeling en een vrij bezoek aan het natuurpark. De bus vertrekt alleszins vanuit Tremelo om 16u. Alle deelnemers genieten van een verzekering van de sportdienst. Zij dienen wel hun eigen bevoorrading te voorzien.
 
Deelnemen met de fiets heen en terug kost 5 euro, heen met de fiets en terugkeer met de bus 8 euro. Wie bovendien het namiddagprogramma wil meemaken betaalt nog eens 7 euro extra.
 
Meer info en inschrijvingen, ook per club, via de gemeentelijke sportdienst franciska.dekens@herne.be (02/396.11.64) of via www.herne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief