HERNE – Jonas Verschuere schiet zich kampioen

C21

HERNE – Jonas Verschuere schiet zich kampioen

Jonas_verschuere_koning_boogschieting__5_
HERNE – Jonas Verschuere schiet zich kampioen bij de Koninklijke Boogschuttersgilde Onze Lieve Vrouwe.- © Deschuyffeleer
 
Jonas_verschuere_koning_boogschieting__1_
Na de koningsschieting wordt steeds nog altijd een bezoek gebracht aan de St-Petrus en Pauluskerk voor een dankgebed en een korte bezinning - © Deschuyffeleer
 
Jonas_verschuere_koning_boogschieting__2_
Keizer voor het leven Dirk Stalpaert en koning Jonas Verschuere - © Deschuyffeleer
 
Jonas_verschuere_koning_boogschieting__4_
Koning 2013 Jonas Verschurere en koning 2012 Lucien Pletinckx - © Deschuyffeleer
 
Jonas_verschuere_koning_boogschieting__6_
het bestuur van de Koninklijke Boogschuttersgilde Onze Lieve Vrouwe - © Deschuyffeleer
 
Jonas_verschuere_koning_boogschieting__7_
Jonas Verschuere - © Deschuyffeleer
 
Jonas_verschuere_koning_boogschieting__9_
© Deschuyffeleer
 

Tijdens de koningsschieting op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart wist Jonas Verschuere (25) zich op de terreinen in de Lindestraat al na negen rondes tot koning te schieten bij de Koninklijke Boogschuttersgilde Onze Lieve Vrouwe. Hij treedt zo in de voetsporen van Lucien Pletinckx en Michaël Schoukens, de vorige koningen.

De koningsschieting kende dit jaar een bijzonder vlot verloop, dit in tegenstelling tot vorig jaar toen er op Hemelvaartsdag na 25 ronden nog geen koning was. Volgens de eeuwenoude traditie wordt de schieting dan hernomen op Pinksterzondag. Het was Lucien Pletinckx die toen al na drie ronden de oppergaai wist neer te halen.
 
De Onze Lieve Vrouwe-gilde telt in haar rangen overigens ook nog een keizer voor het leven in de persoon van Dirk Stalpaert die zich vanaf 2008 drie opeenvolgende jaren tot koning wist te schieten.
 
Na de koningsschieting wordt steeds nog altijd een bezoek gebracht aan de St-Petrus en Pauluskerk voor een dankgebed en een korte bezinning. Uiteraard mag het typisch Marialied Lieve Vrouwe van ons Land hierbij niet ontbreken.
 
Keizer voor het leven Dirk Stalpaert: “Onze gilde is een echt broederschap waar vriendschap, respect en steun hoog in het vaandel gedragen worden. Op die waarden willen wij onze vereniging verder blijven uitbouwen door ook jonge elementen aan te trekken. In die zin is de koningsschieting van Jonas dan ook een welgekomen aanmoediging. Meer en meer van zijn leeftijdsgenoten ontdekken nu ook het boogschieten en dat is een wissel op de toekomst voor onze gilde”.
 
Dat Jonas Verschuere zich na amper twee jaar lidmaatschap al tot koning kon schieten is ook voor hem enigszins een verrassing Toch doen hij en enkele van zijn kameraden er alles aan om zich naar behoren te verdedigen tegen de ietwat oudere en gevestigde garde. “Als Chiro-leider met veel activiteiten rond de wip in het Parochiaal Centrum raakte ik geboeid door het boogschieten. En ook het respect voor het instandhouden van de tradities wist mij te verleiden. Ik besloot dan ook mijn kans te wagen, overigens met succes zoals nu al blijkt”, zegt de nieuwe koning enigszins bescheiden.

“Boogschieten is niet alleen een kwestie van techniek. Er komt ook een tikkeltje broodnodig geluk bij kijken”, geeft Dirk Stalpaert nog graag mee. “En vandaag was overigens ook de wind een niet te onderschatten factor. Maar dat alles maakt het boogschieten juist zo leuk. Jongeren zijn dan ook steeds bijzonder welkom. Zij mogen alleszins gerust zijn. De oudere garde zal hen met open armen en met raad en daad ontvangen”.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief