HERNE – Bloedgevers op zoek naar nieuw bloed

C21

HERNE – Bloedgevers op zoek naar nieuw bloed

Bloedgeven_herne_juli_2013
HERNE – Bloedgevers op zoek naar nieuw bloed - © Deschuyffeleer
 

Door de strengere medische eisen van het Rode Kruis, het afschaffen van de verlofdag voor de ambtenaren en de vergrijzing van het ledenbestand doen nu ook de vrijwillige bloedgevers van Herne een bijzondere oproep tot nieuwe donoren. Hierbij mikt de afdeling vooral op de jeugd. De actie komt er om het slinkend aantal bloedgiften op te vangen.

Voor nieuwe jonge donoren tussen de 18 en 25 jaar wordt dan ook een bijzondere actie opgezet. Zo wacht hen na 8 bloedgiften alleszins al een bijzondere verrassing. Uiteraard blijven ook nieuwe donoren van boven de 25 jaar en niet ouder dan 65 jaar steeds van harte welkom. Het bestuur blijft trouwens ook nog rekenen op de aanhoudende inzet van de vaste leden.
 
Voorzitter Etienne Van Schandevijl: “Naast de betoonde solidariteit vraagt een bloedgift enkel maar het opofferen van een goed half uurtje vrije tijd. En een bloedgift biedt steeds ook het voordeel van een gratis bloedonderzoek waarbij aandoeningen al in een vroeg stadium opgespoord worden”.
 
De bloedafnames gaan steeds door tussen 18 en 21 uur in de refter van de basisschool Markevallei van het gemeenschapsonderwijs met ingang langs de Grotestraat. Dit jaar zij er alleszins nog bloedafnames gepland op 25 juli en 24 oktober.
 
Meer info bij het provinciaal bloedtransfusiecentrum (016/31.61.61) of bij de plaatselijke afdeling via voorzitter Etienne Van Schandevijl (054/30.03.23).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief