HERNE - Mantelzorgers bedacht met een gezellig bezoekje

C21

HERNE - Mantelzorgers bedacht met een gezellig bezoekje

Dag_van_de_mantelzorger_in_herne__1_
Voorzitter Carina Ricour en Sonja Van Den Bossche op bezoek bij de familie Faucq-Stalpaert in de Weversstraat in herfelingen - © Deschuyffeleer
 
Dag_van_de_mantelzorger_in_herne__2_
De welzijnswerkers van het OCMW bezochten dan ook voor de gelegenheid een honderdtal mantelzorgers her en der in de gemeente. Allen werden bedacht met een fijne babbel, een leuk cadeautje en een welgekomen complimentje - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de Dag van de Mantelzorger op zondag 23 juni ging de aandacht van het OCMW met voorzitter Carina Ricour nu reeds heel bijzonder naar de 120 mantelzorgers die zich in de gemeente ontfermen over het wel en wee van hun zorgbehoevenden.

De mantelzorger is een familielid, een vriend, kennis of een buur die de langdurige en onbezoldigde zorg op zich neemt voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden ten huize. Nu al 4 jaar geleden startte het OCMW in uitvoering van het lokaal sociaal beleidsplan met het toekennen van een mantelzorgtoelage van 15 euro per maand.
Met de toelage wil het lokaal bestuur zijn waardering uiten tegenover de personen die minstens de gedeeltelijke thuiszorg voor zijn of haar rekening neemt voor een zorgbehoevende inwoner van de gemeente. Onder thuiszorg wordt dan wel verstaan de hulp- en dienstverlening die er specifiek op gericht zijn de gebruiker te kunnen handhaven in zijn natuurlijk thuismilieu.
De toelage wordt toegekend aan de persoon, ongeacht zijn woonplaats, die hiertoe een aanvraag indient en aan de voorwaarden voldoet. Per zorgbehoevende persoon kan evenwel slechts één mantelzorger genieten van de toelage.
De welzijnswerkers van het OCMW bezochten dan ook voor de gelegenheid een honderdtal mantelzorgers her en der in de gemeente. Allen werden bedacht met een fijne babbel, een leuk cadeautje en een welgekomen complimentje.
Zo belden de welzijnswerkers ook aan bij Guido Fauck in de Weversstraat in Herfelingen. Sinds een tiental jaar is hij de toeverlaat van zijn vrouwke Godelieve Stalpaert die het slachtoffer werd van het hersentrombose. Zij toonden zich dan ook bijzonder verheugd met het gelegenheidsbezoekje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief