HERNE – Een zomer vol bruisende activiteiten voor de jeugd

C21

HERNE – Een zomer vol bruisende activiteiten voor de jeugd

Jeugdwerking_2013
HERNE – Een zomer vol bruisende activiteiten voor de jeugd - © Deschuyffeleer
 
Jeugdwerking_zomer_2013_herne___3_
Tijdens de zomervakantie slaan ook dit jaar de jeugddienst, de sportdienst en het OCMW de handen in elkaar voor een gedegen opvang van de kinderen en de tieners - © Dechuyffeleer
 
Jeugdwerking_zomer_2013_herne___5_
OCMW Linda Thiels, jeugdconsulent Tomas De Lange, OCMW-voorzitter Carina Ricour, sportfunctionaris Franciska Dekens, Schepen Sport Patrick De Vos en monitoren onder de leiding van Dries Thienpondt en Lisa Derijcke - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de zomervakantie slaan ook dit jaar de jeugddienst, de sportdienst en het OCMW de handen in elkaar voor een gedegen opvang van de kinderen en de tieners. Het belooft dan ook opnieuw een boeiende zomer boordevol leuke en vooral sportieve activiteiten te worden. En ook de kinderen met een beperking vallen geenszins uit de boot.

Speelpleinwerking
Zowel in juli als in augustus zet het OCMW in samenwerking met de jeugddienst opnieuw iedere werkdag de speelpleinwerking Winnepoe op in de jeugdlokalen aan het parochiaal centrum. Daar wordt dan opvang voorzien voor kinderen van 2,5 jaar tot en met 12 jaar vanaf 7u tot 18u. Er kan aan de activiteiten deelgenomen worden per dag of per halve dag. Deelnemen kost voor inwoners van Herne 5,50 euro per dag, voor niet-inwoners van de gemeente is dit 6,50 euro. De inschrijvingen gebeuren de dag zelf ter plaatse. De kinderen dienen wel hun middagmaal, versnaperingen, drankjes en enige reservekledij bij te hebben. Voor de allerkleinsten is het wel belangrijk dat zij al zelfstandig het toilet kunnen gebruiken. Per week wordt één welbepaald thema aangesneden. Voor toekomende week is dit ‘Later als ik groot ben, word ik ….’.
 
Omnisportstages
De sportdienst dan weer pakt op 13 en 14 augustus nog uit met een omnisportstage voor kinderen van 7 tot 14 jaar en een sport anders-stage voor kinderen met een mentale beperking. Vooraf is er op maandag 12 augustus nog de kleutersportdag voor kids van 3 tot 6 jaar. Er wordt opvang voorzien van 8u30 tot 16u30. Per kind en per dag bedraagt de bijdrage 10 euro.
 
Vanuit de gemeente wordt op 10 juli ook deelgenomen aan de provinciale grabbeldag ‘Sensitivië’ voor kinderen van 6 tot 16 jaar in het provinciedomein in Kessel-Lo. De deelname is gratis. Verder staan in samenwerking met de sportregio Pajottenland ook nog op het programma de inlinehappening in Tollembeek op 11 juli, de paintball-dag in Braine-le-Comte op 23 juli, de avonturentocht in Poperinge op 8 augustus en de zeesportdag in Heist op 13 augustus.
 
Dansstages
Kids die van dansen houden kunnen terecht voor dansstages bij ofwel Fundance van 5 tot 9 augustus ofwel Go Well van 29 juli tot 2 augustus of van 19 tot 23 augustus. Kleuters dan weer zijn welkom bij Fundance van 7 tot 9 augustus en bij Go Well van 26 tot 28 augustus.
 
Verder zijn er ook nog uitstappen gepland naar het Boudewijn Seapark op 22 augustus en naar het Tienerfestival T-day op 28 augustus.
 
Ook badmintonclub Herne en zwemclub Speedo Herne laten zich naar het einde van de vakantie niet onbetuigd. Zo is er een stage badminton, zowel initiatie als vervolmaking, van 26 tot 30 augustus, terwijl Speedo uitpakt met een zwem-omnikamp van 19 tot 23 augustus. En de ganse zomervakantie lang staat er ook nog een skatepark opgesteld op de parking van het kerkhof in de Kapellestraat.
 
Dag van de Jeugd
De zomer wordt op zondag 22 september in en rond het parochiaal centrum afgesloten met een grootse ‘Dag van de Jeugd’, een gratis animatiedag voor jong en oud met allerlei workshops, optredens en nog veel meer.
 
Alle informatie over de activiteiten zijn overigens terug te vinden in een handig zomerboekje. Dit boekje is digitaal beschikbaar op http://jeugd.herne.be of kan aangevraagd worden bij de jeugd- en sportdienst. Bijkomende informatie kan overigens ook steeds bekomen worden bij de contactpersonen vermeld op de gemeentelijke website www.herne.be .              
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief