HERNE – Jean-Marie Berthot nieuwe voorzitter Rotaryclub

C21

HERNE – Jean-Marie Berthot nieuwe voorzitter Rotaryclub

Bestuurswissel_2013_rotary
HERNE – Jean-Marie Berthot nieuwe voorzitter Rotaryclub - Foto ingezonden
 
Rotary_jm_berthot
HERNE – Jean-Marie Berthot nieuwe voorzitter Rotaryclub - © Deschuyffeleer
 
Img_5166
Als blijk van waardering voor zijn aanhoudende inzet voor de club kreeg uittredend voorzitter Marc Bosmans een Paul Harris Fellow - 5 sterren evenals een bijzondere attentie overhandigd - Foto ingezonden
 
Img_5173
Als blijk van waardering voor zijn aanhoudende inzet voor de club kreeg uittredend voorzitter Marc Bosmans een Paul Harris Fellow - 5 sterren evenals een bijzondere attentie overhandigd - Foto ingezonden
 
Img_5183
Rufin Minner uit Kester wordt de nieuwe clubmeester - Foto ingezonden
 

Juist voor het zomerverlof vindt ook in de Rotary Club Herne-Markvallei telkenmale  de bestuurswissel plaats als afsluiter van het werkjaar. Zo mocht Marc Bosmans uit Herfelingen het voorzitterslint doorgeven aan zijn opvolger Jean-Marie Berthot, waardoor opnieuw een bladzijde in de 28-jarige clubgeschiedenis werd omgedraaid. De nieuwe voorzitter is afkomstig uit Pepingen en sedert 2008 lid van de club. Het jaar daarop werd hij clubmeester. In die functie wordt hij nu opgevolgd door Rufin Minner uit Kester. De geplogenheden vonden plaats in een gezellige en ongedwongen sfeer in het clublokaal ‘De Egelantier’. De hoofddoelen van de Rotary Club uit Herne blijven ook nu weer het inzamelen van fondsen om sociale projecten te steunen en het uitbreiden van het ledenbestand om de clubbasis te vergroten.

‘Engage Rotary Changes Lives’ is het algemeen Rotary-jaarthema voor het pas aangevangen werkjaar. De kersverse voorzitter heeft daar alleszins zijn eigen visie over. “Engage betekent letterlijk zich engageren, erbij horen. Dit betekent dat al wie bij de club betrokken is, zowel leden, partners, sponsors als sympathisanten het gevoel moeten hebben in de schoot van de club thuis te horen”. Dit gevoel mag volgens Jean-Marie Berthot echter niet vrijblijvend zijn. “Men mag van sociaal geëngageerde mensen verwachten dat zij een inspanning leveren om een gemeenschappelijk doel na te streven. Anderzijds krijg je wel degelijk ook iets in de plaats want de gesteunde projecten kunnen er in slagen om levens daadwerkelijk te veranderen en te verbeteren. Zo wordt onze inzet dan ook beloond”.
 
Vers bloed
De nieuwe voorzitter, voor wie kameraadschap en respect de twee belangrijkste fundamenten van een aangename club uitmaken, deed tijdens zijn maidenspeech ook nog een oproep tot steun en loyauteit van de leden om er samen een bijzonder verdienstelijk jaar van te maken. Ook hun partners werden hierbij niet uit het oog verloren. Zij kregen van de voorzitter dan ook nu al een fijnzinnige vermelding en een bijzondere waardering.
Omdat een club niet kan blijven bestaan zonder vers bloed hoopt de voorzitter, geruggensteund door zijn bestuur, alleszins ook op een relevante aangroei van het ledenbestand. Promotie van de club bij vrienden en kennissen met engagement en oog voor de medemens moet, volgens de voorzitter, dan ook een bijzonder aandachtspunt uitmaken. Het jaarprogramma maakt hierbij alleszins een welgekomen steun uit om de club alsnog meer bekendheid en uitstraling te bezorgen.

Topsprekers
Voor het komende werkjaar werden alvast al enkele topsprekers zoals Prof. Em. JJ Cassiman, Prof. Em. Manu Keirse en Prof Marleen Temmerman vastgelegd voor de voordrachten. Verder staan ook al een bezoek aan het Stedelijk Ziekenhuis in Aalst, verschillende uitstappen in clubverband en allerlei socio-culturele bijeenkomsten op het programma.
Voor het inzamelen van de nodige fondsen zet Rotary Club Herne-Markvallei overigens tal van acties op het getouw. Die fondsen worden dan verdeeld over verschillende sociale doelen zoals de Okkernoot, Levensvreugde Aalst, Levenslust Lennik, Huize Terloo Bellingen en Bijzondere Jeugdvakanties.
 
Als blijk van waardering voor zijn aanhoudende inzet voor de club kreeg uittredend voorzitter Marc Bosmans een Paul Harris Fellow -  5 sterren evenals een bijzondere attentie  overhandigd. Ook werd hem als blijk van verdienste zijn inmiddels al derde past-president pin opgespeld.
 
Ook de naam van de voorzitter voor het werkjaar 2014-2015 is al bekend. Dat wordt dan Peter Bekaert uit Pepingen.
 
Belangstellenden in informatie nopens de clubactiviteiten en -lidmaatschap kunnen alvast  en vrijblijvend kijkje nemen op www.rotaryherne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief