HERNE - Jong CD&V introduceert het kubb-spel

C21

HERNE - Jong CD&V introduceert het kubb-spel

Aankondiging
HERNE - Jong CD&V introduceert het kubb-spel - © Deschuyffeleer
 

Op vrijdag 9 augustus organiseert Jong CD&V Herne in het Parochiaal Centrum in de Lindestraat zijn tweede zomercafé. Nieuw dit jaar is het bijkomend Kubb-tornooi voor beginnelingen.

Samen met vrienden een terrasje doen en gezellig bijpraten over wat de zomer zoal bood en nog te bieden heeft met een frisse pint of een zomerse cocktail, dat is het recept van het zomercafé. Om dit alles te voorzien van wat meer pit koos Jong CD&V Herne er voor om jongeren nu ook kennis te laten maken met en te proeven van het Zweedse kubb-spel. Kubb is een buitenspel waarbij het de bedoeling is om houten blokken omver te gooien met houten stokken. De spelregels zijn al niet moeilijker dan het spel zelf.
 
Het kubb-spel zou een oud Vikingspel zijn. De Zweden bedachten dat ze met verschillende houttakken ook een spel konden spelen en zo is het 'gooien met stokken' ontstaan.
In de jaren negentig werden de eerste commerciële Kubbspellen geproduceerd en het voorheen onbekende spel veroverde de wereld nog sneller dan de Vikingen. Al sinds 2007 is er ook een Belgisch kampioenschap.
Ploegen van 3 personen kunnen inschrijven (annelies.desmet2@telenet.be of 0475 26 49 42) en betalen 5€ inschrijvingsgeld per persoon (3 drankbonnentjes inbegrepen). Leute verzekerd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief