HERNE – Oldtimerclub de Retro-Vrienden heeft de wind in de zeilen

C21

HERNE – Oldtimerclub de Retro-Vrienden heeft de wind in de zeilen

Retrovrienden_herne_2013___1_
HERNE – Oldtimerclub de Retro-Vrienden heeft de wind in de zeilen - © Deschuyffeleer
 
Retrovrienden_herne_2013___5_
HERNE – Oldtimerclub de Retro-Vrienden heeft de wind in de zeilen - © Deschuyffeleer
 
Retrovrienden_herne_2013___6_
HERNE – Oldtimerclub de Retro-Vrienden heeft de wind in de zeilen - © Deschuyffeleer
 

Eindelijk zomerweer! Een hele opluchting voor de oldtimerclub de Retro-Vrienden. Mede door dat prachtig weer draaide de jongste maandelijkse bijeenkomst in het centrum onder de titel The Magic of Retrocars dan ook uit op een groot succes. Oldtimers, classic cars, special cars, oldtimerbrommers en dito motorfietsen, gerelateerde onderdelen, literatuur, miniaturen, goodies, ... alles was er aanwezig. De publieke belangstelling was dan ook bijzonder ruim.

Bijzonder opvallend was dat deze keer door het prima zomerweertje tientallen cabrio’s uit de staanplaatsen werden gehaald. Het gros van de deelnemende wagens in dit genre die de show mochten stelen waren de MG’s en de Triumph’s.
 
Luc Appelmans, de clubvoorzitter, weet met veel enthousiasme mee te geven dat zijn club het de laatste maanden bijzonder goed voor de wind gaat. “Dat onze vereniging de jongste tijd goed boert is hoofdzakelijk te wijten aan drie factoren. In eerste instantie, bij ons ‘mag veel en moet niets’. Dit betekent dat er voor gezorgd wordt dat deel uitmaken van onze club zowel voor onze leden als onze bestuursleden steeds aangenaam blijft. Onze oldtimers zijn weliswaar onze troetelkinderen maar wij trachten hen toch niet uitermate te verwennen. Onze interesse reikt immers veel verder dan ons wagenpark alleen”.
 
“Bovendien organiseren wij doorheen het jaar activiteiten waar ook de partners en zelfs de kinderen, die per definitie niet door de microbe gebeten zijn, wel degelijk iets aan hebben. En ten laatste is het vooral de bedoeling een heuse vriendenkring te zijn. Onze bijeenkomsten gebeuren dan ook telkens in een gemoedelijke sfeer waar leute, plezier en ontspanning nooit ver weg zijn”, aldus nog de voorzitter.
 
De Retro-vrienden ontmoet je vooral in het Pajottenland maar ook in de Denderstreek. De club heeft overigens zowel een lokaal in Herne als in Berlare. Op zondag 4 augustus organiseren zij hun ‘Rondje van Halle’. “Wij nodigen bij die gelegenheid iedereen met een oldtimer uit met ons mee te toeren in het prachtige Pajottenland en de streek rond Halle in hun meest aansprekende zomertooi”, zegt Luc Appelmans nog. “Wij zorgen alleszins voor een eenvoudige en duidelijke routebeschrijving aan de hand van bol/pijl aanduidingen met herkenningspunten en afstanden alsook voor een leuke ontvangst”. Belangstellenden geven elkaar afspraak in resto-feestzaal-traiteur De Egelantier om 8u30 aan de kerk in Herne. Er wordt alvast begonnen met een stevig ontbijt. De organisatie staat wel degelijk ook open voor niet-leden. Zich enkele dagen vooraf aanmelden is wel ten zeerste aanbevolen.
 
Wie graag nauwer kennis wil maken met de Retro-Vrienden is ook nog iedere derde vrijdag van de maand, tot en met september, vanaf 18u van harte welkom in Herne-centrum. Hier worden dan volledig vrijblijvend informatie gegeven, ervaringen uitgewisseld, tips meegegeven, contacten gelegd, restauratieprojecten besproken en uiteraard ook volop genoten van de look van menig waardevol oldtimerexemplaar.
 
Meer info over de club en hun activiteiten op www.deretro-Vrienden.be of via 0496/520834.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief