HERNE - Komt er nog leven in het Rondvierkant?

C21

HERNE - Komt er nog leven in het Rondvierkant?

Rondvierkant_herne_2013__1_
HERNE - Komt er nog leven in het Rondvierkant? - © Deschuyffeleer
 
Rondvierkant_herne_2013__3_
HERNE - Komt er nog leven in het Rondvierkant? - © Deschuyffeleer
 

Komt er ooit nog leven in het Rondvierkant? Het eerdere jeugdhuis in het centrum aan de bib ligt er de laatste tijd maar troosteloos bij. Bij gebrek aan vrijwilligers en een geëngageerd bestuur is de bezetting van wat ooit het zo populaire jeugdhuis Rondvierkant was totaal afgezwakt.

Het waren Tim Van Bockstaele en Jorine Devillé die het er deze keer nog maar eens op waagden de koppen bij elkaar te steken. Zo pakten zij uit met een bijeenkomst met als kernidee ‘Een gezellige zomeravond voor het goede doel’. Hun keuze viel hierbij op Kom op tegen Kanker. Hiertoe onderschreven zij een engagement dat overigens kadert in de fondsenwervingscampagne van de Vlaamse Liga tegen Kanker. De opbrengst van de avond wordt dan ook eerstdaags aan die vereniging overgemaakt.
Met hun bijeenkomst wilden de jeugdige organisatoren evenwel ook toetsen of jong-Herne nog wel te vinden is voor een gezellige babbel met op de achtergrond een vleugje muziek in en rond het Rondvierkant. Beiden, en samen met hen tal van hun leeftijdsgenoten, vinden het bijzonder jammer dat hun gemeente die op sportief, recreatief en cultureel vlak bruist van leven, het op gebied van ontspanningsmogelijkheden voor de jeugd momenteel laat afweten.
“Wij zijn er steevast van overtuigd dat, mits een geëngageerd bestuur, degelijke afspraken en de nodige gemeentelijke ruggensteun er van het Rondvierkant beslist opnieuw iets kan gemaakt worden dat beantwoordt aan de noden van de plaatselijke tieners en twintigers. Een place to be waar het echt leuk is mekaar te ontmoeten”, geven zij nog maar al te graag mee.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Dreschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief