HERNE – Jogging ‘Herfelingen loopt’ goed voor 220 lopers

C21

HERNE – Jogging ‘Herfelingen loopt’ goed voor 220 lopers

Herfelingen_loopt_2013__14_
HERNE – Jogging ‘Herfelingen loopt’ goed voor 220 lopers - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_loopt_2013__10_
HERNE – Jogging ‘Herfelingen loopt’ goed voor 220 lopers - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_loopt_2013__8_
HERNE – Jogging ‘Herfelingen loopt’ goed voor 220 lopers - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_loopt_2013__17_
HERNE – Jogging ‘Herfelingen loopt’ goed voor 220 lopers - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_loopt_2013_1__1_
7 km: de nr 1 - Tom Van Der Kelen van joggingclub Oetingen © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_loopt_2013_1__2_
Bart Haesebeyt (Zottegem) - © Deschuyffeleer
 
Herfelingen_loopt_2013_1__3_
Bart Coppens (Rittal Runners Lokeren) - © Deschuyffeleer
 

Goed 220 joggers verschenen aan de start van de jogging ‘Herfelingen loopt’ tijdens het Waanzinnig Weekend. De jogging maakt inmiddels deel uit van het nieuw opgezette Pajotcriterium, dat naast Herfelingen ook nog de Gwielekrun in Herne en Dwars door Bellingen herbergt. De organisatoren behielden hun ietwat heuvelachtig parcours van 3,5 km van vorig jaar.

De joggers hadden de keuze uit afstanden van 3,5 km, 7 km en 10,5 km. De criteriumlopers, intussen aangedikt tot 72, waren terug te vinden op de 7 km. En ook de kids werden op hun wenken bediend met een kinderloop.
 
De jogging mocht dit jaar in totaal goed 220 sportievelingen verwelkomen. Dit is nagenoeg 70 meer dan de vorige editie. Wel was het toen zo dat de hemelsluizen met een regelmaat van een klok hun deuren stevig open zetten. Mede door de opname van de wedstrijd in het Pajotcriterium opteerden 104 lopers voor de 7 km. Voor 54 eerder beginnende joggers leek  3,5 km de ideale afstand terwijl 40 dapperen dan weer kozen voor de 10,5 km.
 
De langste afstand was een kolfje naar de hand van de 38-jarige marathonloper Jochen Tourlousse (Marathon AtletiekClub Westhoek) in een tijd van goed 39’. Peter Geerts van atletiekclub Vita Ninove en Roel Stiens van joggingclub de Leeuweriken vervolledigden het podium. Eerste dame werd hier Sarah Michiels van joggingclub Oetingen.
 
Op de kleinste afstand ging de overwinning naar Frederik De Backer uit Waregem in een tijd van 12’42”. Vorig jaar finishte hij in dezelfde proef ook al tweede. Geert Beeckman (Pepingen) in 12’38”en de veelbelovende jonge Hernse tiener Arne Van Cauwrenberghe in 13’42” waren zijn naaste belagers. Een bijzondere vermelding verdient hier toch wel de amper 10-jarige Arne Van Cauwenberghe, volgens kenners een echt talent. Vorig jaar al liet deze scholier van De Bloesem een groot aantal lopers achter zich. En dit jaar mocht hij al mee op het podium. Bij de dames was Els Boelaert de snelste in een tijd van 16’15” voor Carolien De Vlaminck (17’02”) uit Galmaarden.
 
Het grootst aantal deelnemers (104) verscheen aan de start van de criteriumwedstrijkd over 7 km. Onder hen ook sowieso een flinke schare deelnemers aan het criterium. Het was de 23-jarige Tom Van Der Kelen van joggingclub Oetingen die met een tijd van iets meer dan 26’ iedereen het nakijken gaf. Naast hem mochten ook Bart Haesebeyt (Zottegem) en Bart Coppens (Rittal Runners Lokeren) op het podium plaatsnemen. Bij de dames ging Linda Coppens van Spiridon Aalst met de overwinning aan de haal.
 
Na twee wedstrijden is Tom Van Der Kelen autoritair leider in de tussenstand van het Pajotcriterium met 100 punten voor Bart Haesebeyt (90), Ronny Michiels (82) en Bart Coppens (eveneens 82). Bij de dames leidt Lieve Deschoolmeester (38) van DAC voor Linda Coppens (18). De laatste wedstrijd gaat nu zaterdag 3 augustus door in het kader van de Halfoogstfeesten in Bellingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief