HERNE – Waanzinnig Weekend lijdt onder drukkende hitte

C21

HERNE – Waanzinnig Weekend lijdt onder drukkende hitte

Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___6_
De feesten werden afgesloten met de Langoorworp - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___1_
Het 15de beachvolley-tornooi van Claudy Cuvelier was andermaal een succes - © Dschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___5_
Op de feestweide werden in allerijl ook nog watersproeiers ingeplant om overhitte bezoekers en deelnemers aan de sportwedstrijden de gelegenheid te geven enigszins af te koelen - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___3_
De eucharistieviering en de autowijding in en aan de feesttent zijn de klassieke openers van de familiedag - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___9_
De eucharistieviering en de autowijding in en aan de feesttent zijn de klassieke openers van de familiedag - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___4_
De werkploeg van het Waanzinnig Weekend editie 2013 - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___2_
Dietwin de Jodelaar, Bart van Gooik, Paul Severs, Bart Kaëll en het duo Sanseveria - © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___8_
Waanzinnig Weekend - koordtrekken - winnaar werd de ploeg Mersch (Herfelingen ). Zij won het pleit van Elektriciteit S&K (Lembeek)- © Deschuyffeleer
 
Waanzinnig_weekend_op_zondag__2013___7_
De feesten werden afgesloten met de Langoorworp - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het Waanzinnig Weekend in Herfelingen kreeg de familiedag op zondag deze keer af te rekenen met een verzengende hitte. De massa bezoekers van de vorige jaren liet het dan ook enigszins afweten. Toch was er opnieuw veel sfeer, pret en beleving. En hoeft het gezegd dat in de tropische hitte de drankjes vlot over de toogbanken gingen. Hoe dan ook werd het weekend zo voor de organisatoren beslist toch nog een echte kaskraker. Op de feestweide werden in allerijl ook nog watersproeiers ingeplant om overhitte bezoekers en deelnemers aan de sportwedstrijden de gelegenheid te geven enigszins af te koelen.

De eucharistieviering en de autowijding in en aan de feesttent zijn de klassieke openers van de familiedag. Dit was dit jaar ook niet anders. De misviering met pastoor Kris Meskens werd afgesloten met het Te Deum en het spelen van het Belgisch en Vlaams volkslied. Voor dit laatste zorgde een delegatie van de fanfare De Ware Broeders. Daarna was het aanschuiven aan de mega-barbecue.  
 
In de namiddag was het gewoontegetrouw een komen en gaan van artiesten. Dietwin de Jodelaar mocht het feestprogramma inzetten. Daarna volgde zanger Bart van Gooik, stilaan ook een vaste waarde op de feesten. Met de legendarische en in de streek onmetelijk populaire Paul Severs bereikte de stemming een klimax. Ook Bart Kaëll gaf het beste van zichzelf en ook hij wist het publiek naar zijn hand te zetten. Het duo Sanseveria, overigens van kindsbeen af sterk verankerd in het dorp, sloot de feestnamiddag af met leuke liedjes.
 
Voor de eerste keer was er ook het Waanzinnig kinderdorp. En zo mocht de verkozen kinderburgemeester Elien Nechelput hier de ganse namiddag de protocollaire scepter zwaaien te midden van onder meer springkastelen, optredens, schminkhoekjes en standjes met ballonnenplooiers.
 
Het 15de beachvolley-tornooi van Claudy Cuvelier was andermaal een succes. Zowel zaterdag als zondag gaven de 24 ploegen met enerzijds pure recreanten en anderzijds de meer gevorderden het beste van zichzelf op de twee speelterreinen. Winnaars werden op zondag bij de recreanten Brandweer Halle met Koen Pieters en Dirk Vanhaelen. Bij de gevorderden waren het de Zandhoppers met Erwin Heremans uit Pepingen die met de overwinning gingen lopen. De fairplay-prijs werd toegekend aan The Midgets - Spoed Halle  met Karolien Dero.
 
Het nieuw ingevoerde touwtrekken kreeg uiteindelijk slechts 6 ploegen in de arena. Meerdere ploegen zegden jammer genoeg in laatste instantie af, klaarblijkelijk door de verzengende hitte en door een veelheid aan activiteiten elders. Winnaar werd hier de ploeg Mersch (Herfelingen ). Zij won het pleit van Elektriciteit S&K (Lembeek). Tot volgend jaar blijft de wisselbeker dus in de buurt.
 
De feesten werden afgesloten met de Langoorworp en met de inmiddels welbekende schieve fuif. Het was Siebe Dieudonné en Yvan Ricour die de twee ‘gouden’ Langoren wisten te bemachtigen en hiervoor elk beloond werden met een waardebon van elk 100 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief