HERNE – Loonwerkersbedrijf Danau showt machinepark

C21

HERNE – Loonwerkersbedrijf Danau showt machinepark

Danau_roger_jeanne_roobaert___6_
HERNE – Loonwerkersbedrijf Danau showt machinepark - Met de medewerking van Nino-Trac - Foto ingezonden
 
Danau_roger_jeanne_roobaert___2_
HERNE – Loonwerkersbedrijf Danau showt machinepark - Foto ingezonden
 
Danau_roger_jeanne_roobaert___1_
HERNE – Loonwerkersbedrijf Danau showt machinepark - Foto ingezonden
 
Danau_roger_jeanne_roobaert___3_
En ook het gouden huwelijksjubileum van de stichters Roger Danau en jeanne Roobaert was goed voor een fris toemaatje op de heerlijke zomernamiddag - Foto ingezonden
 
Danau_roger_jeanne_roobaert___4_
Een fris toemaatje op de heerlijke zomernamiddag - Foto ingezonden
 
Danau_roger_jeanne_roobaert___7_
De jubilarissen en Paul Desmet van Nino-Trac - Foto ingezonden
 

Mede naar aanleiding van de aankoop van een nieuwe pikdorser New Holland van het type CX8050 bij de firma Nino-Trac in Denderwindeke showde het loonwerkersbedrijf Danau zijn machinepark voor de komende oogstperiode op een 7 Ha groot stuk landbouwgrond met tarwegraan langs de Schepdaelstraat in de buurt van de Molens Vandenschrieck. De show viel overigens ook nog enigszins samen met de viering van het gouden huwelijksjubileum van het stichtend echtpaar Roger Danau en Jeanne Roobaert enkele dagen voordien.

Het familiaal loonwerkersbedrijf Danau, gelegen aan de Langestraat in Herfelingen, bestaat naast de stichters ook nog uit dochter Carine en zoon Benny en hun partners Eddy en Martine. En ook de 5 kleinkinderen Joeri, Athina, Olivia, Matthias en Jonas dragen inmiddels maar al te graag ook hun steentje bij tot de verdere groei van het welbekend bedrijf in de streek.
 
Voor de show pakte het bedrijf uit met hun 6 pikdorsers en het bijhorend tractorpark met aanhangwagens en balenpersen. Het werd dan ook een indrukwekkende vertoning die werd bijgewoond door tal van toeschouwers die via Facebook weet hadden gekregen van de uitzonderlijke demonstratie. Zij werden dan ook beloond voor hun aanwezigheid met goed gekoelde drankjes. En ook het gouden huwelijksjubileum van de stichters was alleszins nog goed voor een fris toemaatje op de heerlijke zomernamiddag.
 
De nieuwe pikdorser New Holland is nu uitgerust met plooibare maaibalken van het welbekende Italiaanse merk Cressoni, waarvan ook Nino-Trac van de familie De Smet invoerder en hoofdverdeler is in ons land. De demonstratie was dan ook voor velen de gelegenheid om kennis te maken met deze nieuwe vorm van maaibalken. Naast de eerdere vestiging in Denderwindeke telt het bedrijf nu overigens ook in Voorde een tweede trefpunt.
 
“Door onze pikdorsers uit te rusten met de plooibare Cressoni-maaibalken zijn wij met onze machines in overeenstemming met de nieuwe verkeerswetgeving rond de maximale voertuigbreedte voor landbouwmachines”, zegt schoonzoon Eddy Wayteck. “En dat is toch ook graag meegenomen. Nu nog op de baan komen met machines met een breedte van om en bij 5,60m houdt teveel risico’s in zeker op de eerder smalle wegen in ons Pajottenland”.      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief