HERNE – Coach Geert Vandervelden naar Ecuador

C21

HERNE – Coach Geert Vandervelden naar Ecuador

Deschuyffeleer_ep_geert_vandervelden__1_
 
Deschuyffeleer_ep_geert_vandervelden_5
 
Deschuyffeleer_collage_g_vandervelden
 

Onder het alziend oog van referee Roland Huys haspelde Geert Vandervelden zaterdagnamiddag zijn laatste kaatsluttes als actieve speler af op de ballodroom van zijn huidige club Kokejane in Herne. Geen criteriumluttes meer maar een heus afscheidstornooi met Kokejane, waarvan hij overigens trainer/coach blijft, en met twee gelegenheidsploegen samengesteld uit spelers uit de ploegen waarmee hij in het verleden nog heeft gespeeld.

Naast de ploeg van Kokejane met Sébastien Loncke, David Livis, Bertrand Beck, Geoffrey Dutranois en Geert Vandervelde himself traden ook enerzijds een ploeg met Johan Ost (Sirault), Stefaan Cardoen (Ninove), David Van Damme(Oppuurs), Robin Saelens (Aalst) en Bert Van Nieuwenhuyzen (Terjoden) en anderzijds een ploeg met Lieven Bockstaet (Herdersem), Luc Bellemans (Ninove), Jurgen Verhulst (Hamme-Zogge), Bart Goens (Merchtem), Hans Van Mol (Wieze) en vader “Jefken” (Vollezele) in de arena.
 
Na de luttes werd Geert in de bloemen gezet door tal van vrienden en sympathisanten. Ook burgemeester Kris Poelaert samen met een delegatie van het gemeentebestuur van Herne en burgemeester Pierre Deneyer van Galmaarden kwamen hun waardering uitdrukken voor de jarenlange kaatscarrière van Geert. Zelfs een delegatie uit Friesland was voor de gelegenheid naar Kokejane afgezakt.
 
Voorzitter Jacques Allebosch ziet het einde van de actieve carrière van de trainer/coach met lede ogen aan temeer daar Kokejane thans dient uit te kijken naar een nieuwe zesde man. “Toch lichten ook positieve punten op“, aldus de voorzitter. “Wij kennen Geert als een eerlijk, bekwaam, doorgedreven, populair, punctueel en doelgericht persoon, die nu allicht al zijn talenten, kwaliteiten en tijd volledig zal kunnen investeren in zijn taak als trainer/coach”.
 
Geert blijft uiteraard actief in de kaatswereld. Naast trainer/coach bij Kokejane blijft hij ook begaan met de jeugdopleiding. Ook trekt hij van 8 tot 14 november als coach van het Belgische team naar het wereldkampioenschap kaatsen in Ecuador waaraan in totaal 17 landen deelnemen waaronder België, Nederland, Spanje, Frankrijk en Italië als Europese ploegen.
 
Op middellange termijn droomt Geert overigens van de oprichting van een kaatsschool naar Spaans model om tijdens de wintermaanden de teams voor te bereiden op het komende seizoen. Maar daartoe zijn een sporthal met kaatsmuren, een kaatsplein, een voetbalplein en uiteraard subsidies nodig .      
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief