HERNE - Rotary schenkt bestelwagen aan Hachiko

C21

HERNE - Rotary schenkt bestelwagen aan Hachiko

Collage_rotary_hachiko_1
HERNE - Rotary schenkt bestelwagen aan Hachiko - © Deschuyffeleer
 
Rotary_hachiko_bestelwagen___4_
HERNE - Rotary schenkt bestelwagen aan Hachiko - © Deschuyffeleer
 
Rotary_hachiko_bestelwagen___5_
Voorzitter Rotary Herne-Markvallei Jean-Marie Berthot overhandigt sleutels aan Mark Van Gelder van HACHIKO - © Deschuyffeleer
 
Rotary_hachiko_bestelwagen___8_
HERNE - Rotary schenkt bestelwagen aan Hachiko - © Deschuyffeleer
 
Rotary_hachiko_bestelwagen___11_
Bestuur Rotary Herne-Markvallei met vlnr Nadina van Dorselaere, voorzitter Jean-Marie Berthot, Guy Lebacq, Peter Beckaert, Greet Kestemont, Marc Bosmans, Theo Canphijn, Ruf Minner, Josiane Thibaut, Lucile Heremans, Wilfried Vierendeel, (afw. Mike D'Haezeleer) - © Deschuyffeleer
 
Rotary_hachiko_bestelwagen___21_
HERNE - Rotary schenkt bestelwagen aan Hachiko - © Deschuyffeleer
 
Rotary_hachiko_bestelwagen___30_
Sabine De Brabanter en Focus demonstreren hun kunnen - © Deschuyffeleer
 

Op de jongste bijeenkomst van de Rotaryclub Herne-Markvallei in haar clubhuis De Egelantier mocht de pas aangestelde voorzitter van de Rotaryclub Herne-Markvallei Jean-Marie Berthot in het bijzijn van het voltallig bestuur en tal van Rotariërs de sleutels van een splinternieuwe Citroën-Nemo-bestelwagen overhandigen aan vertegenwoordigers van het Honden AfrichtingsCentrum voor Hulp aan Invaliden door middel van Kleine Opdrachten, kort HACHIKO, uit Merelbeke. Woordvoerder van Hachiko Mark Van Gelder, ook verantwoordelijk voor de externe relaties, de fondsenwerving en de nazorg was dan ook meer dan tevreden met de waardevolle schenking.

Het was Rotariër en bestuurslid Guy Lebacq die vorig jaar toevallig in contact kwam met Maria Remory, een dame uit Aalst die als gastdame voor jonge honden ten dienste staat van Hachiko. De ontmoeting mondde uit in een vruchtbare kennismaking met de gedrevenheid en de werking van de non-profit organisatie Hachiko. Samen met het Rotary-bestuur met toenmalig voorzitter Marc Bosmans, werd dan ook de medewerking van het Rotary District D2170 ingeroepen om samen fondsen te sprokkelen ten voordele van Hachiko. Vrij vlug werd in samenspraak met het africhtingscentrum beslist dat de Rotaryclub zou zorgen voor de financiering van een compacte bestelwagen.
 
“Als Rotaryclub hebben wij dan ook samen met het district waartoe onze club behoort een tastbare inspanning gedaan om de vzw Hachiko te ondersteunen onder de vorm van de financiering van een nieuwe bestelwagen”, aldus voorzitter Jean-Marie Berthot. “Het ligt in de geest van het Rotarywezen om zich vooral in te zetten voor hen die het niet altijd gemakkelijk hebben. Zo zijn wij er ook van overtuigd dat we via onze geldelijke en morele steun aan Hachiko ook daadwerkelijk een helpende hand reiken aan tal van mindervaliden en zieken”.
 
Het was in 1994 dat Hachiko boven de doopvont werd gehouden. Hachiko staat voor een organisatie van vrijwilligers die hulp- en epilepsiehonden opleidt, plaatst en verder begeleidt in functie van betere leefomstandigheden voor mensen met een fysische beperking. “Zo stimuleert de assistentiehond de zelfstandigheid en de zelfredzaamheid van zijn baasje”, zegt Mark Van Gelder. “Hij wordt derhalve niet alleen een steun en een toeverlaat maar hij opent ook letterlijk en figuurlijk de deur naar een hogere levenskwaliteit. Hachiko neemt zowel de ondersteunende taken als de opleiding van de honden op zich. Ook fundraising, public relations en de opvolging van toegankelijkheidsdossiers behoren tot de dagelijkse administratieve taken van het centrum. Maar bovenal primeert de training van de toekomstige hulp-en epilepsiehonden en de begeleiding van de gastgezinnen”. Hachiko geniet overigens niet van structurele subsidies en is derhalve dan ook afhankelijk van giften en sponsoring.
 
Op de statutaire vergadering van de club werd ook toelichting verschaft over de programmatie voor de komende maanden. Uitschieters hierbij zijn de ontvangst van eminente gastprekers. Zo ontvangt de Rotaryclub in oktober Jean-Jacques Cassiman , onderzoeker en professor in de menselijke genetica. In januari is de praatstoel voorbehouden aan Manu Keirse, klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. En in maart dan weer is het de beurt aan Marleen Temmerman, gynaecologe, hoogleraar en voormalig politica.
 
Meer informatie nopens de Rotaryclub Herne-Markvallei is terug te vinden via www.rotaryherne.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief