Jaarmarkt HERNE krijgt er een zusje bij

C21

Jaarmarkt HERNE krijgt er een zusje bij

Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__3_
Crescendo en Muziek Anders - © Deschuyffeleer
 
Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__7_
Eric Baranyanka en dirigent Pascal Bosmans hebben minstens twee zaken gemeen. Muziek is in hun beider leven niet weg te denken en ze zijn beiden van Lembeek - © Deschuyffeleer
 
Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__4_
Crescendo en Muziek Anders - © Deschuyffeleer
 
Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__2_
Crescendo en Muziek Anders - © Deschuyffeleer
 
Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__1_
Jaarmarkt HERNE krijgt er een zusje bij - © Deschuyffeleer
 
Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__6_
Ook het kermisprogramma van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving in Sint-Pieters-Kapelle op zondag was er eentje om ‘U’ tegen te zeggen - © Deschuyffeleer
 
Kermisweekend_st-poeters-herleving_2013__5_
Om de markt een muzikale noot mee te geven werd een beroep gedaan op de harmonie Kunst na Arbeid uit Veldegem - © Deschuyffeleer
 

Ook het kermisprogramma van de koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving in Sint-Pieters-Kapelle op zondag was er eentje om ‘U’ tegen te zeggen. Heel vroeg in de morgen was er door de opstelling van de talrijke standjes voor de rommelmarkt al een drukte van jewelste. Ook bij het jeugdensemble Crescendo stonden de zenuwen toen al uiterst gespannen. De gelegenheidskoks dan weer hadden intussen ook al de handen meer dan vol met de voorbereidingen van de barbecue. En de adrenaline van de 26 muzikanten van Muziek Anders schoot uur na uur steeds meer de hoogte in. Druk, druk, druk maar voor voorzitter Mark Janquart en zijn team alvast geen onmogelijke opgave.

Rommelmarkt een organisatie van het jeugdensemble
Het ziet er naar uit dat met de rommelmarkt de Jaarmarkt Herne er een klein zusje bij krijgt. Zo konden de organisatoren al vrij vlug een balans voorleggen met niet minder dan 130 inschrijvingen voor de rommelmarkt en een twintigtal standjes meer specifiek gericht op kinderspullen. Eén van de standhouders uit het Brusselse kon zijn ogen haast niet geloven. “En dat voor een eerste keer”, gaf hij met veel verwondering mee. “Ik had van Sint-Pieters-Kapelle nog nooit gehoord. Het moet hier prachtig wonen zijn en de eenvoud en de  sympathie zowel van de jonge organistoren als van het publiek zijn enig. Indien dit volgend jaar nog op stapel staat kom ik zeker terug”.
 
Om de markt een muzikale noot mee te geven werd een beroep gedaan op de harmonie Kunst na Arbeid uit Veldegem. In het Brugse is Kunst Na Arbeid een bekende harmonie met een eigen trommel- en majorettenkorps. De harmonie was meer dan in haar nopjes met haar optocht en het optreden voor haar fanfarevrienden uit St-Pieters-Kapelle. Zo mocht Kunst na Arbeid ook uithalen met een fel gesmaakt namiddagconcert.
 
Crescendo en Muziek Anders
Dat Sint-Pieters-Herleving na pas vijf jaar reeds een begrip wordt op gebied van organiseren van muziekactiviteiten voor jongelingen en volwassenen met een beperking staat boven kijf. Met niet minder dan 26 tekenden ze in. Met de ondersteuning van muzikanten uit de fanfare, spelers uit het jongerenensemble en ere-genodigde en entertainer Eric Baranyanka, één van de meest bekende medewerkers van Ketnet, wisten zij een performance neer te zetten waarbij de mond van menig toeschouwer openviel. Eric Baranyanka en dirigent Pascal Bosmans hebben minstens twee zaken gemeen. Muziek is in hun beider leven niet weg te denken en ze zijn beiden van Lembeek.
 
Al is Eric Baranyanka geen reus van gestalte, door zijn schwung, hoffelijkheid en zangtalent toont hij zich alvast een zeer grote meneer.
 
Na drie dagen zwaar labeur mogen Sint-Pieters-Herleving en de talrijke helpers voor en achter de schermen dan ook terugblikken op een meer dan geslaagd kermisweekend. Mark Janquart: “Wij zijn allemaal moe maar meer dan gelukkig. Structureel en organisatorisch zitten wij heel goed. Het enige probleem waar niet zo direct een oplossing voor te vinden valt is de accommodatie. De huidige locatie is veel te klein. Wij moeten enorm inventief te werk gaan om alles en iedereen een plaatsje te kunnen geven voor onze concerten. Ook de akoestiek is niet zo denderend. Wij willen dan ook in de loop van de komende maanden en in de mate van het mogelijke hieraan met eenvoudige ingrepen verhelpen”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief