HERNE – Basisschool Markevallei op naar 300 leerlingen

C21

HERNE – Basisschool Markevallei op naar 300 leerlingen

Go_2013
HERNE – Basisschool Markevallei op naar 300 leerlingen - © Deschuyffeleer
 
Go_1_2013
Vestiging Kokejane - 5de leerjaar - Nieuw op het programma dit jaar zijn de lessen 'Frans' - Voor de vestiging Kokejane niet zo'n groot probleem gezien het merendeel van de kinderen afkomstig zijn van het naburige Edingen ..... © Deschuyffeleer
 

De basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei met haar vestigingen in het centrum en in Kokejane ziet bij de start van het nieuwe schooljaar haar leerlingenaantal opklimmen naar haast 300 leerlingen. Directrice Christel Van Acker is dan ook een tevreden mens.

“Sinds vorig jaar merken wij een stijging van het aantal inschrijvingen”, zegt de directrice enthousiast. “De mond-aan-mond-reclame doet aardig zijn werk”. Overigens ziet zij het nieuwe schooljaar vol goede moed tegemoet. “Hopelijk mogen wij terug heel veel fijne momenten beleven. Wel wordt het ook een zeer druk schooljaar voor de leerkrachten en de directie met heel veel individuele nascholingen rond onder meer nieuwe leerplannen, muzische vorming en leren leren”.
 
Over haar twee vestigingen telt de Markevallei 12 klassen in het lager onderwijs en 7 klassen in het kleuteronderwijs. Daartoe zet zij 26 leerkrachten in.
 
Ook de Markevallei mocht met de 8-jarige Kian uit het 3de studiejaar in het centrum een leerling verwelkomen die precies bij de start van het nieuwe schooljaar zijn verjaardag mocht vieren.
 
De geïntegreerde werkperiodes werden inmiddels ook al vastgelegd. Zo trekt de eerste graad op plattelandsklassen naar Vollezele. De tweede graadklassen mogen al uitkijken naar avonturenklassen in Durbuy. En de derde graad dan weer mag zich al stilaan opmaken voor sportklassen in Genk. Verder pakt de school op 18 oktober uit met een quiz.
 
De directie is alleszins hoopvol om dit schooljaar nog nieuwe ramen in het kleuterblok in Kokejane en nieuwe vloeren in het kleuterblok in het centrum te zien geïnstalleerd worden. 
 
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief