HERNE – Basisschool De Bloesem start schooljaar ‘goed gemutst’

C21

HERNE – Basisschool De Bloesem start schooljaar ‘goed gemutst’

Bloesem_2013
HERNE – Basisschool De Bloesem start schooljaar ‘goed gemutst’ - © Deschuyffeleer
 
Bloesem_1__2013
Meester Hugo Blaton met het 3de leerjaar. Zijn 24 leerlingen moet hij dit schooljaar vooral de kennis van de maaltafels en van de spelling rond de dubbele medeklinkers bijbrengen - © Deschuyffeleer
 
Bloesem_2__2013_
Remko Redant van de klas van meester Hugo mocht precies op zijn 8ste verjaardag terug naar school en ook op de foto - © Deschuyffeleer
 

Met om en bij de 250 leerlingen over de drie vestigingsplaatsen startte de vrije basisschool De Bloesem het nieuwe schooljaar met als origineel jaarthema ‘Goed gemutst’. Met het project wil de schooldirectie de kinderen het ganse schoolgebeuren met een positieve ingesteldheid laten benaderen.

De hoofdzetel van de Bloesem is gelegen in de Kapellestraat. Daarnaast zijn er ook nog een vestiging in de Stationsstraat en één voor kleuters in deelgemeente St-Pieters-Kapelle. De school telt in totaal 13 klassen en stelt een 20-tal leerkrachten te werk waaronder met meester Hugo Blaton en meester Jonas Meerts ook twee mannelijke onderwijzers.
 
Directeur Geert Van Damme ziet het nieuwe schooljaar alleszins zeer positief tegemoet. “Niet alleen is er ons jaarthema rond de opbouw van een positieve ingesteldheid”, zegt hij “maar wij staan ook paraat met een sterk team en hebben meer dan voldoende leerlingen”.
 
Meester Hugo Blaton trekt met zijn leerlingen van het 3de leerjaar steevast ieder jaar opnieuw naar het kasteel van Gaasbeek. “Zo kunnen de kinderen er kennis maken met het kasteelleven van weleer”, luidt het “en dat valt telkens heel goed mee”. Zijn 24 leerlingen moet hij dit schooljaar vooral de kennis van de maaltafels en van de spelling rond de dubbele medeklinkers bijbrengen.
 
Remko Redant dan weer van de klas van meester Hugo was nog zo’n gelukkige die precies op zijn 8ste verjaardag terug naar school mocht.
 
Ook voor de Bloesem staan er dit schooljaar allicht een renovatie- en een nieuwbouwproject op stapel.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief