HERNE – Basisschool De Regenboog ziet het ‘groen’

C21

HERNE – Basisschool De Regenboog ziet het ‘groen’

De_regenboog_2013
HERNE – Basisschool De Regenboog ziet het ‘groen’ - © Deschuyffeleer
 
De_regenboog_1
Nieuw dit jaar bij juf Isabelle en haar leerlingen van het 2de leerjaar zijn de x- en :-tafels. Verder wordt er ook gerekend tot 100 en krijgen de woorden ook hoofdletters. Heel binnenkort gaat juf Isabelle naar met haar klas met de fiets naar Waasmunster - © Deschuyffeleer
 

Ook in Herfelingen zwaaiden de schoolpoorten van de gemeentelijke basisschool De Regenboog open voor de haast 150 kinderen die er school lopen. Het jaarthema is hier ‘groen’. De plannen van het gemeentebestuur om de school naar een ander schoolnet over te hevelen lijken inmiddels alvast voor een drietal jaren in de koelkast te zijn beland. Het onderwijzend team zal zich dan ook al die tijd volwaardig aan haar onderwijstaak kunnen wijden.

Sinds enkele maanden wordt de directie van de school waargenomen door Kerlijn Quaghebeur. Zij vervangt zo voorlopig directrice Reni Thienpondt, langdurig afwezig om gezondheidsredenen, tot aan diens pensionering.
 
De Regenboog telt 10 klassen. De peutertjes worden in het begin van het schooljaar nog wel opgevangen in de 1ste kleuterklas totdat de groep groot genoeg is om te splitsen. Het schoolteam bestaat uit in totaal 22 medewerkers. Nieuwkomer is meester Guy Duparcq. Hij krijgt de hoede over de 1ste kleuterklas. Bij het begin van het schooljaar zal hij samen met juf Marleen Godart en kinderverzorgster Ruth Janssens ook nog de peutertjes opvangen.
 
Het jaarthema van de school is ‘groen’. “Met een groen jaarthema kiest de school er niet alleen voor om milieu en gezondheid in de kijker te stellen”, zegt de vervangende directrice nog. “Maar de school wil zo ook graag een expliciete kleur geven aan haar schooljaar. Volgens de kleurentheorieën staat groen overigens symbool voor gezondheid, bloei en harmonie. Deze termen vatten dan ook samen wat de directie en haar team voor hun onderwijs, hun school en hun leerlingen beogen”.   
 
Met de accommodatie gaat het in de school beslist de goede kant op. Zo werd een volledig nieuwe sanitaire ruimte ingericht in het hoofdgebouw en werd er een nieuw lokaal bijgecreëerd op de eerste verdieping. “Dat nieuwe lokaal is meteen één van de grootste klaslokalen en blinkt uit in licht en ruimte”, aldus nog een optimistische Kerlijn Quaghebeur.
 
Ook de Regenboog werd doorgelicht. “Aan de verbeterpunten zal door het schoolteam gewerkt worden met behulp van externe en interne begeleiding”, neemt de waarnemende directrice zich vastberaden voor. “Doorlichtingen brengen klassiek wat deiningen met zich mee, maar de school is er van overtuigd het verbetertraject degelijk aan te pakken om zo de goede kwaliteit van haar onderwijs te kunnen blijven garanderen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief