HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan nog deze week van start

C21

HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan nog deze week van start

Handelaars_van_cauwenberghelaan
HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan nog deze week van start - © Deschuyffeleer
 
Bord_werken_van_cauwenberghelaan
HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan nog deze week van start - © Deschuyffeleer
 
Werken_-cauwenberghelaan__1_
HERNE – Werken Van Cauwenberghelaan nog deze week van start - © Deschuyffeleer
 

Nu de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond start aannemer Ambaro (Lichtaart)  eerstdaags met de werken voor de heraanleg van de Lindestraat, de Van Cauwenberghelaan, de Broekstraat en de Kleine Broekstraat. Burgemeester Kris Poelaert en zijn bestuursteam laten evenwel niets aan het toeval over om de hinder voor de omwonenden tot een minimum te beperken. Naast een uitgebreide algemene informatiecampagne mogen de zelfstandigen en de handelaars in de buurt ook rekenen op de daadwerkelijke steun van het gemeentebestuur bij het samenstellen van de subsidiedossiers voor de eventuele omzetdaling.

Het gemeentebestuur stond er op dat de werken in fasen verlopen. Zo starten deze week nog enkel de rioleringswerken in combinatie met de opbraak van de wegenis in het gedeelte tussen tussen de Rankhove en de Lindestraat en dit tot in februari. Tijdens de werken zal plaatselijk verkeer steeds mogelijk zijn op enkele uitzonderlijke dagen na. Daarna wordt in de volgende fase vanaf november tot juni de Van Cauwenberghelaan tussen Rankhove en de kruising met de Broekstraat onder handen genomen. In een derde en laatste fase van januari tot september komen dan de Broekstraat en de Kleine Broekstraat aan de beurt. De planning houdt evenwel geen rekening met mogelijke weerverletdagen, die een stuk zouden kunnen breien aan de uitvoeringstermijnen.
 
Tijdens de werken is er een wegomlegging voorzien via de Hekstraat en de Waardestraat. Het zwaar vervoer dient om te rijden via de gewestwegen op de Langstraat en de Assesteenweg.
 
Om de omwonenden in de beste omstandigheden het verloop van de werken te laten volgen en zo de hinder maximaal te beperken neemt het gemeentebestuur zich voor tijdens de werken minstens maandelijks een info-flash te versturen. In de jongste info-brief werd ook een oproep gedaan naar buurtvertegenwoordigers om de wekelijkse werfvergaderingen bij te wonen om mogelijke problemen tijdig ter sprake te kunnen brengen. Daarnaast zijn ook steeds de gemeentelijke dienst grondgebiedzaken en de werfleider vlot te bereiken.
 
Lokale zelfstandigen kunnen alleszins vanuit het gemeentebestuur rekenen op een toemaatje. Eerder werden al info-folders ter beschikking gesteld van de getroffen handelszaken om hun klanten tijdig te informeren nopens de werken. De bereikbaarheid van de handelszaken in het gebied zal tijdens de ganse duur van de werken aangeduid worden met spandoeken die speciaal hiervoor gemaakt zijn. De gemeente engageert zich ook verder voor het leveren van alle mogelijke ondersteuning en voor het verzekeren van een maximale bereikbaarheid.
 
Uiteraard kunnen in geval van problemen ook steeds de burgemeester en de schepenen aangesproken worden zowel door de handelaars als door de gewone omwonenden.
 
Alle nuttige informatie is ook steeds terug te vinden op de gemeentelijke website via www.herne.be/wegenwerken . Bij problemen of vragen kan steeds ook contact opgenomen worden met de dienst grondgebiedzaken (Diensthoofd Eveline Dedoncker – 02/397.11.78) of met de schepen van openbare werken Lieven Vandenneucker (0496/85 65 61).
 
Eens alle werken achter de rug moet de belangrijke toegangsas vanuit Kokejane naar het centrum een nieuwe vlotte en veilige verbinding verzekeren in asfalt met een fietspad in elke rijrichting duidelijk gescheiden van de rijbaan door een haag en deels met een gracht  Meteen worden ook alle nutsuitrustingen vernieuwd en wordt ook werk gemaakt van de aanleg van aardgas.
 
Het kostenplaatje voor de ganse operatie kost goed 2.760.000 euro waarvan een goede 1,7 miljoen euro gedragen wordt door de gemeente. De overige kosten zijn onder meer door subsidietoekenningen ten laste van de provincie, het gewest en Riobra (Infrax).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief