HERNE - Tweedehandsbeurs Gezinsbond in De Regenboog

C21

HERNE - Tweedehandsbeurs Gezinsbond in De Regenboog

Gezinsbond_regenboog_sept_2013
HERNE - Tweedehandsbeurs Gezinsbond in De Regenboog - © Deschuyffeleer
 
Gezinsbond_tweedhandsbeurs_sept_2013
Véronique Hupez, afdelingshoofd van Groot-Herne Gezinsbond - © Deschuyffeleer
 

In de lokalen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen zette de Gezinsbond een geslaagde tweedehandsbeurs met hoofdzakelijk kindgerichte spullen op. Véronique Hupez, het afdelingshoofd van Groot-Herne, toonde zich meer dan tevreden met én het aanbod én de verkoop én de opkomst.

Véronique Hupez: “Met deze tweedehandsbeurs willen wij vooral onze leden de mogelijkheid bieden zaken en kledij-artikelen die nog in goede staat zijn te koop aan te bieden en anderzijds jonge gezinnen helpen om tegen een zacht prijsje hun uitzet aan te vullen. De toppers waren kinderkleding, boeken, babymateriaal en zwangerschapskleding, maar ook speelgoed deed het goed”.
 
Op de meeste beurzen vindt de verkoop van de goederen rechtstreeks plaats tussen standhouders en kopers. Dit was in Herfelingen niet het geval. “De verkopers leveren hun koopwaar in samen met een lijst en de vraagprijs. Wij verzamelen en organiseren de verkoop. Aan het einde van de beurs neemt iedere verkoper zijn niet verkochte spullen terug mee en krijgt hij het saldo uitbetaald voor de verkochte goederen”, verduidelijkt Véronique Hupez. “En voor deze dienstverlening vraagt de Gezinsbond dan een kleine vergoeding die overeenstemt met 10% van de omzet”.
 
De Gezinsbond staat voor een vereniging van gezinnen met of zonder kinderen, jong of minderjong, die activiteiten organiseert hetzij vanuit het nationaal bestuur hetzij vanuit de regionale afdelingen. Met de verschillende organisaties wil de bond in eerste instantie zijn leden ondersteunen en hen ook  van dienst zijn bij het helpen opvoeden en bij het helpen besparen. De Gezinsbond functioneert hoofdzakelijk op basis van vrijwilligerswerk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief