HERNE – Aquafin-werken in Kapellestraat en Liezebeekwijk

C21

HERNE – Aquafin-werken in Kapellestraat en Liezebeekwijk

Kapellestraat_werken_7_oktober_2013_-_1_
HERNE – Aquafin-werken in Kapellestraat en Liezebeekwijk - © Deschuyffeleer
 

Dinsdag 8 oktober start de tweede fase van de Aquafin- en Infraxwerken voor de aansluiting van de Kapellestraat en de Lizebeekwijk op de regenwaterzuiveringsinstallatie in Galmaarden. Hiervoor wordt een gedeelte van de Kapellestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. Tegen het einde van het jaar zou alle hinder wel achter de rug moeten zijn. Een omleiding loopt via de Ninoofsesteenweg en de Scheibeekstraat. Het gemeentebestuur levert alle inspanningen om de hinder zoveel als mogelijk te beperken.    

Zowel in de Kapellestraat als in de Liezebeekwijk plannen Aquafin en Infrax een nieuwe vuilwaterriolering en een nieuwe regenwaterriolering aan te leggen. De werken hiervoor gaan van start nu dinsdag. Vanaf die dag zal de Kapellestraat afgesloten worden voor het doorgaand verkeer ter hoogte van de eerste ingang van de Liezebeekwijk en dit komende van het centrum. Overigens zijn er ook al op maandag voorbereidende werkzaamheden gepland maar deze zullen de doorgang dan alsnog niet verhinderen. De hinder in de Kapellestraat zal allicht tot het eind van het jaar duren. Ook de diensten van De Lijn volgen de wegomlegging.
 
Er mag wel verwacht worden dat de werken de verkeersproblemen aan de schoolpoort van De Bloesem bij het brengen en het afhalen van de kinderen nog meer prangend zullen maken.
 
Bereikbaar
 
Op uitzonderlijke gevallen na zal de bereikbaarheid van de huizen in de werfzone buiten de werkuren (7u-15u30), steeds voorzien worden. Tijdens de werkuren wordt verkeer in de werfzone uit veiligheidsoverwegingen echter wel afgeraden.
 
Tijdens de duur van de werken wordt een omleiding voorzien via de Scheibeekstraat en de Ninoofsesteenweg, die overigens tegen het einde van de week terug volledig open voor het verkeer zal gesteld worden.
 
Voor de zelfstandigen zal gezorgd worden dat deze steeds bereikbaar zullen zijn via één van beide toegangswegen tot de Kapellestraat. De gemeente zal zorgen voor de nodige signalisatie daartoe. Zo wordt aan beide ingangen van de Kapellestraat een bord voorzien met de vermelding ‘De gemeente zorgt tijdens deze werken voor een maximale bereikbaarheid van haar zelfstandigen’. Alle zelfstandigen die wensen vermeld te worden op deze borden kunnen dit alsnog aanvragen uiterlijk op 7 oktober bij het gemeentebestuur per telefoon op 02/397.11.78 of via eveline.dedoncker@herne.be
 
Buurtvertegenwoordiger
 
Het gemeentebestuur nodigt ook een buurtvertegenwoordiger uit op de wekelijkse werfvergaderingen om zo, samen met de schepen van Openbare Werken, de vragen en problemen van de buurtbewoners aan te kaarten. Deze vergaderingen gaan iedere dinsdag om 13u door in de werfkeet langsheen de Ninoofsesteenweg. Kandidaten uit de buurt kunnen zich aanmelden bij schepen van Openbare Werken Lieven Vandenneucker via 0496/85.65.61 of ggz@herne.be.
 
De buurtbewoners worden ook minstens één keer per maand vanuit het gemeentebestuur op de hoogte gehouden van het verloop van de werken. Zij kunnen de werken overigens ook steeds opvolgen via www.herne.be/wegenwerken op de gemeentelijk website. 
 
Buurtbewoners kunnen met hun problemen of vragen ook steeds terecht bij Eerste Schepen Lieven Vandenneucker  of op de gemeentelijke dienst grondgebiedzaken bij Eveline Dedoncker (02/ 397.11.78).
 
Nuttig om weten is ook dat maandag 7 oktober de Edingsesteenweg tijdelijk voor het verkeer zal afgesloten zijn ter hoogte van de spooroverweg voor filmopnames.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief